2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
ItthonKocsis Máté: a baloldali kormányzás létbizonytalanságba taszította a nyugdíjasokat

Kocsis Máté: a baloldali kormányzás létbizonytalanságba taszította a nyugdíjasokat


A baloldal kormányázása alatt a nyugdíjasokat létbizonytalanságba taszították, évről évre csökkent a nyugdíjak vásárlóértéke és 15 alkalommal emelték a rezsi árát - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.

kocsi_mate


Kocsis Máté arra reagált, hogy az MSZP szerint nem javult a nyugdíjasok helyzete a kormányváltás óta, miközben a kormány egymillió embert kirakott a nyugdíjrendszerből. A kormánypárti politikus szerint a baloldal "gátlástalanul hazudik a nyugdíjasoknak, megint be akarja őket csapni". A baloldali kormány egy igazságtalan és átláthatatlan nyugdíjrendszert hagyott maga után. Ha a jelenlegi kormány nem alakítja át - egyik első intézkedéseként - a nyugdíjrendszert, akkor az egy éven belül összeomlott volna - mondta.


Szerinte a 2010-es kormányváltáskor minden harmadik nyugdíjforint hiányzott a nyugdíjkasszából. Felidézte azt is, hogy az előző kormány törvénybe foglalta, hogy legyen nyugdíjadó. Ha ezt a jelenlegi kormány nem törli el, akkor 2013-tól életbe lépett volna - jegyezte meg. A baloldalon jelenleg is nyugdíjadó bevezetésének szükségéről beszélnek, és "ha rajtuk múlt volna, se nyugdíj, se nyugdíjemelés" - jelentette ki.


Szólt arról is, látszik, hogy alakul a baloldalon a "fájni fog" program: egyebek mellett eltörölnék a nyugdíjkorhatárt. Ez azt jelentené szerinte, hogy megszűnne az állami nyugdíj, és csak egyéni nyugdíjszámla lenne. Mindenki csak annyi nyugdíjat takarítana meg, amennyit tudna, azaz mindenkinek életfogytig kellene dolgoznia. A kiskeresetűekre biztos létbizonytalanság várna - tette hozzá.


Kocsis Máté kijelentette, a jelenlegi kormány kiáll a nyugdíjasok mellett: Európa számos országával szemben a gazdasági világválság ellenére megőrizték a nyugdíjak a vásárlóértéküket, sőt növelték is. Infláció fölötti emelést tudtak végrehajtani - fűzte hozzá. Elmondta azt is, sok idős embert érint, hogy januártól ötezer forinttal nő az emelt összegű ápolási díj, valamint bevezetik a kiemelt ápolási díjat.


Hangsúlyozta: a kormány igyekezett mindent megtenni azért, hogy az idős emberek kiemelt védelmet élvezzenek. A fél éve életbe lépett Btk. minősített esetté teszi az idősek sérelmére elkövetett bizonyos bűncselekményeket - idézte fel. Kocsis Máté, aki Budapest VIII. kerületének polgármestere, szólt arról is, hogy Józsefváros idén elnyerte az idősbarát önkormányzati díjat, és ennek alkalmából a sajtótájékoztató után a városrészben élő idős embereknek szórakoztató rendezvényt tartanak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite