2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
NagyvilágKohéziós pénzek: Magyarország mellett lobbizik négy ország

Kohéziós pénzek: Magyarország mellett lobbizik négy ország


Az előre tervezettnél jóval hosszabb vitát folytattak az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn a Magyarország ellen túlzott államháztartási hiány miatt folyó eljárás keretében.

Euróövezet


Miközben előző nap Brüsszelben még a legtöbben csaknem biztosra vették, hogy a miniszterek megszavazzák az Európai Bizottság javaslatát a hiány kiigazítására szeptemberig adandó határidőről, illetve a kohéziós támogatások jövőre hatályba lépő, részleges felfüggesztéséről, a délutáni órákban még tartott a témáról folytatott vita a miniszteri tanácsban.


Diplomáciai források szerint négy tagállam azt szerette volna elérni, hogy legalább a felfüggesztésről szeptemberre halasszák a döntést. Állítólag Nagy-Britanniáról, Lengyelországról, Ausztriáról és Csehországról van szó. Más források szerint Németország is hajlik erre a megoldásra, míg az Európai Bizottság kitart a javaslat mellett.


Maria Fekter osztrák pénzügyminiszter már az ülés előtt jelezte, hogy nem kívánja szó nélkül jóváhagyni a végrehajtó testület javaslatát, mert szerinte az Európai Unió helyesen tenné, ha több időt adna Magyarországnak pénzügyei rendbetételére. A vita alakulását minden bizonnyal befolyásolta, hogy az előző napon az eurózóna pénzügyminiszterei a magas deficitet felhalmozó Spanyolország esetében nem a büntetés mellett foglaltak állást, hanem több lehetőséget hagytak Madridnak a kiigazításra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite