2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
NagyvilágKokaint találtak az Aldi több üzletében a banánok között

Kokaint találtak az Aldi több üzletében a banánok között


Összesen 140 kilogramm kokaint találtak berlini és brandenburgi szupermarketek munkatársai banánosdobozokban, a rendőrség keddi közlése szerint a csempészek valószínűleg logisztikai hibát követtek el.

banĂĄn


Az első riasztás az Aldi üzletlánc egy Reinickendorf kerületi boltjából érkezett a rendőrséghez hétfőn. A bolt dolgozói gyanús csomagokat találtak egy banánosdobozba rejtve. Ezután még három berlini és egy Brandenburg tartományi Aldi-szupermarketben került elő a friss banánszállítmányból kokain, egy kilogrammos csomagokban, amelyeket összesen hét kartonba rejtettek el.


A kábítószert "teljesen véletlenül" találták meg, a csempészek valószínűleg "elhibázták a logisztikát" - mondta Olaf Schremm, a berlini bűnügyi rendőrség kábítószer-ellenes osztálynak vezetője. A német fővárosban több mint egy évtizede ez a legnagyobb kokainfogás.


Ez a második számú fogás az 1978 óta működő nyomozócsoport történetében. Az eddigi legnagyobb, 300 kilogrammos kokainszállítmányt 1999-ben foglalták le. A banán Kolumbiából érkezett, a hamburgi kikötőben rakodták ki. Onnan a berlini nagybani zöldség-gyümölcs piacra továbbították az egész szállítmányt, nagyjából 1150 dobozt. Ezeket a rendőrség végül egyenként átkutatta, de újabb adag kábítószerre már nem bukkantak.


Azt egyelőre nem tudni, hogy ki küldte és kinek szánta a nagy tisztaságú kokaint, amelynek utcai értéke nagyjából 6 millió euró. Valószínű, hogy nem Berlinbe akarták eljuttatni, és nem tudták időben átrakodni a hamburgi kikötőben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2014-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite