2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKolbásztöltési rekord született

Kolbásztöltési rekord született


kolbászMagyarország eddigi leghosszabb, 368 méter hosszú, egybefüggő kolbászát töltötte meg egy debreceni csapat a tizedik alkalommal megrendezett napkori böllérversenyen szombaton.


A cívisvárosból érkezett Márkó Zoltán és csapata teljesítményével jóval túlszárnyalta a tavaly, a Tolna megyei Tengelicen felállított 205 méteres hazai kolbászrekordot.


A finomság egy részét a segítők fogyasztották el, nagyobbik részét azonban megfüstölik, s jótékony célra ajánlják fel egy egyesület számára - mondta Támba Miklós, a böllérverseny főszervezője vasárnap az MTI-nek. A mangalicából készült ételhez több mint 300 kilogramm alapanyagot használtak fel; a gigantikus kolbász hosszúságára jellemző, hogy csak egy külön erre az alkalomra összeállított asztalon fért el.


A Nyíregyházához közeli szabolcsi település gasztronómiai fesztiváljára idén mintegy 15 ezren voltak kíváncsiak. A böllérversenyen 32 - köztük több határon túlról érkezett - csapat vett részt, a megmérettetésen összesen 18 díjat osztottak ki. A böllérek legjobbját és a legszebb standot szakértő zsűri választotta ki, de gazdára talált a legjobb hurka, kolbász, toroskáposzta mellett a legfinomabb forralt bor és fogópálinka díja is. A résztvevők a meghirdetett kategóriákon kívül a hagyományos falusi disznótor más, mangalicából készült ételeit is elkészítették: a töltött káposztát, a hagymás sült vért, a fokhagymás húst, a pirított májat, az orjalevest, vagy éppen a disznósajtot a látogatók is megkóstolhatták.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite