2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonKöltségvetés Együtt-PM csalásra és félelemre épül a jövő évi büdzsé

Költségvetés - Együtt-PM: csalásra és félelemre épül a jövő évi büdzsé


Az Együtt-PM szerint a jövő évre tervezett költségvetés - csakúgy, mint a Fidesz hatalomgyakorlása - a csalásra, a hazugságra és a félelemre épül - jelentette ki keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

Scheiring Gábor002


A független képviselő úgy látja, hogy a javasolt büdzsében felültervezik a gazdasági növekedést, a háztartások fogyasztását és az inflációt is. Ezeken keresztül pedig felültervezik az adóbevételeket, tehát a Fidesz virtuális adóbevételekre építi a saját költségvetését - jelentette ki az Együtt-PM szakpolitikusa.


Scheiring Gábor azt mondta, a Fideszt jellemző társadalomképből és hatalomgyakorlási technikából nem kérnek a magyar választók. Hozzátette, a 2014-es büdzsé rendkívül indokolatlan mértékben, több mint nyolcvan milliárd forint értékben tartalmaz stadionépítési támogatásokat.


A büdzsé kiterjesztené az egykulcsos adó "rendkívül igazságtalan társadalomképét" is, amivel csak a felső tíz-húsz százaléknak kedvezett, a maradék nyolcvan-kilencven százaléktól pedig elvett - folytatta.


Szerinte ha ebben a formában fogadják el a büdzsét, az a választás után össze fog omlani. A költségvetési javaslattal a kormány azt próbálja rákényszeríteni a következő kabinetre, hogy nagyon komoly megszorításokat vezessen be - jelentette ki.


Hétfőn nyújtotta be a kormány a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Ebben két százalék körüli növekedéssel, 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal, és 2,4 százalékos inflációval számolnak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a rezsicsökkentés költségvetésének nevezte a büdzsét.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite