2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKomment- március 15-höz

Komment- március 15-höz


PetőfiAmikor lelkes fiatalok a szabadság vágyától égve lángra lobbantották Magyarországot elkezdődött egy új világ. A lelkekben, a szívekben a magyarok tenni akartak a szabadságért a jobblétért az egyenlőségért. Valami mást akartak. Szebbet, jobbat, lendületesebb fejlődést. Egyszóval mást. Ennek több mint 150 éve.


Ma arra kellene, hogy emlékezzünk, ami ott, akkor a Pilvaxban, Landerernél, a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, Budán és a többi helyen elindult. Tudjuk, tanultuk történelem órán. Olvastunk róla. Olvastunk Jókait, láttunk filmeket. Viszont valahogy elmaradt a mögöttes tartalom. Ma az ünnep kiüresedett. Azt mondta ma valaki egy ünnepi beszédben, hogy 100 magyarból 90 március 15-ét mondaná a legnagyobb ünnepének a Nemzetnek. De így van-e ez valójában?


Így van-e, mikor az ünnep mögé bújva egymást gyalázzák magyarok. Ma, mikor pártzászlók, árpád sávos zászlók és kampány szlogenek mocskolják be az ünnepet.
Magyar-e az, aki a Himnusz közben, Szózat közben a Nemzet lobogójának felvonása közben kiabál és fütyül? Érti-e az az ünnepet, aki zsidózik és tojásokat dobál?
Azok, akik akkor ott a Pilvaxban és ezer otthonban felálltak a tűzhely mellől és változtatni akartak nem ezt hagyták örökül. Mire gondolnának,ha tudnák, hogy az ő nevük mögé beállva magyar emberek széthúzzák a jóérzést, szétzilálják az országot? Akkor a tettvágy égett az emberekben, ma elvakít az ostobaság.


Kampány idején is, válság idején is legyen mértékletesség. Legyen értelme, amiért elestek sokan, ezren, magyar és nem magyar nemzetiségű férfiak. Ne egymás ellen, hanem egymással, együtt, közösen. Magyarországért. Mert másként nem megy.

Koós Rita
főszerkesztő
Nógrád24.hu Hírportál

 

2010-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite