2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKoncert a balassagyarmati börtönben

Koncert a balassagyarmati börtönben


Dinnyés József január 19-én 10 órakor, koncertet ad a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben. A zeneszerző, énekes-gitáros Vízkereszt napjától, negyven napon át, több mint harminc helyszínen magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben mutatja be "Vízkereszt után" című műsorát. A művész magyar költők megzenésített verseivel és Dávid király zsoltáraival igyekszik a fogvatartottaknak elvinni a nem szűkkeblűen értelmezett Evangélium üzenetét, tanítását, szépségét és vigasztaló derűjét.

börtönszínház01

A kép illusztráció!

A gitáros-énekes előadóművész több mint négy évtizedes pályája során mindig fontosnak tartotta a társadalom perifériáin élők, a fizikai vagy lelki rabságban szenvedők megszólítását: a Magyar Testvéri Börtöntársaság művész tagjaként évek óta vállal fellépést fővárosi és vidéki büntetés-végrehajtási intézetekben is. Mostani negyvennapos turnéja a hazai börtön-missziós szolgálat folytatása.

Dinnyés József a börtönkoncertek után a legtöbb településen a helyi egyházközösségek tagjaival beszélget benti tapasztalatairól és arról, hogy miként tudna a civil társadalom segíteni a szabadulás utáni beilleszkedésben vagy a megelőzésben. Az 1992 végén alakult Magyar Testvéri Börtöntársaság felekezetközi szervezet, tagjai keresztyén emberek, akik vallják, hogy Jézus Krisztus az, aki a " megrepedt nádat nem töri el."

Az 1992 végén alakult Magyar Testvéri Börtöntársaság felekezetközi szervezet, tagjai keresztyén emberek, akik vallják, hogy Jézus Krisztus az, aki a " megrepedt nádat nem töri el."

 

2012-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite