2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
BulvárKoncert a magyar államadósság csökkentéséért

Koncert a magyar államadósság csökkentéséért


Összefogás címmel koncerteket szerveznek a magyar államadósság csökkentése érdekében: a február 19-i győri és budapesti program fővédnöke Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a bevétel az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerül.

koncert az allamadosak csokkenteseert


"Öt- és tízmillió forint közötti összeget remélünk a két koncerttől, amelyen a mai magyar könnyűzene élvonalát számos előadó fogja képviselni. A győri polgármesternek, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárságának köszönhetően a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokot, valamint a Papp László Budapest Sportarénát is ingyen megkapjuk a koncertre" - mondta Neményi Ádám filmproducer, a rendezvények főszervezője kedden az MTI-nek.


Február 19-én Győrött a fellépők között lesz mások mellett Szikora Róbert, Miller Zoltán és Adri, a fővárosi Sportarénában Kiki, Király Linda és Viktor, Mészáros Árpád Zsolt, a Mystery Gang, Tóth Vera, Török Ádám, Hien, Patai Anna, mindkét helyen a Bon-Bon és Molnár Ferenc Caramel. A zenei rendező Bársony Bálint és Németh Gábor Némo.


Az előadók közreműködésével tartott budapesti sajtótájékoztatón a szervezők elmondták: az Összefogás Koncert Magyarországért egy nonprofit kezdeményezés, amelynek célja, hogy a teljes magyar társadalom számára fontos ügyeket támogasson. A koncertek a magyar államadósság csökkentéséhez járulnak hozzá, a bevételek - a technikai költségek levonása után - az Összefogás az Államadósság Ellen Alap számlájára kerülnek. A jegyek ára 2012 forint, a 14 év alatti gyermekek ingyen juthatnak belépőhöz - ők egy a koncertre hozott ajándékkal segíthetnek, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttat el a rászorulóknak.


Az államadósság csökkentését célzó kezdeményezést korábban Rédly Elemér győri katolikus plébános indította el. A mostani koncertek megtartása egy zalai vállalkozó, Kövesi Csaba ötlete volt, a szervezés tavaly nyáron kezdődött. "Tudjuk, hogy a két koncert bevétele elenyésző az államadóssághoz képest, az üzenet azonban az összefogás" - fogalmazott Dj Dominique, az egyik fellépő.


A koncert szervezői a Tiéd a színpad! című pályázat keretében lehetőséget adnak két amatőr zenekarnak is, hogy a Budapest Sportaréna színpadán mutatkozzanak be: a jelentkező csapatok közül egyet az Összefogás koncert fellépőiből alakuló héttagú zsűri választ ki, egyet a közönség az interneten szavaz meg (a voksokat egy Facebook alkalmazáson keresztül lehet leadni).

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite