2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
SportKONECRANES-Salgótarjáni KSE Falco-SZOVA KC Szombathely

KONECRANES-Salgótarjáni KSE - Falco-SZOVA KC Szombathely


kosárlabda01A hazaiak optimistán várják a találkozót, hiszen szerdán a Factum Sport ellen megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, Bencze Tamás együttesének felkészülését viszont nehezítette, hogy a város és az Unihall Kft. vitája miatt kedden és szerdán nem tudott az Aréna Savariában edzeni.


Egyelőre kérdéses, hogy a Salgótarjánban a 204 cm magas, 120 kilós nigériai-amerikai center, Ezenwa Ukeagu bemutatkozhat-e Magyarországon.
A sárga-feketéknél a múlt héten a fél csapat beteg volt, azóta javult a helyzet, teljes kerettel utaznak el Nógrádba. Kálmán és Pankár játéka kérdéses.
Kovács Nándor, a Salgótarján edzője: Szerdai győzelmünkkel visszajött a remény. Most már egy kicsivel jobb a hangulat az öltözőben. Nagyon erős csapat a Falco, három jó légióssal, ügyes magyarokkal küzd a nyolcért. Mindenképpen ők a meccs esélyesei, de azért megpróbálunk ellenük is jól játszani és egy szép eredményt elérni.


Bencze Tamás, a Falco edzője: Nem igazán zökkentett ki minket a heti ritmusunkból az, hogy két napig „albérletbe" kényszerültünk. Igazából csak kedd délután nem tudtunk edzeni. Erre nem lehet fogni semmit, ez nem befolyásolhatja a hétvégi teljesítményünket. Mindenképpen győzelmet várok, persze nem szabad lebecsülnünk a Salgótarjánt. Hazai pályán játszanak, és ha hagyjuk őket a saját ritmusukban támadni, akkor képesek lehetnek 80 pont körül dobni, amivel már lehet meccset nyerni. A napokban igazoltak két amerikait, Mays szerdán már játszott, mi úgy készültünk, hogy nekünk már a nigériai centerrel is számolnunk kell. Az utóbbi időben centerposzton Koma és Vavra is felnőtt a légiósaik mellé, képesek 20 pont körül dobni. (Bencze Tamás az interjú elkészítésekor még nem tudta, hogy Vavra Ceglédre igazolt - a szerk.) Jó védekezésre, illetve gyors támadójátékra alapozunk, hiszen a tarjániak azért inkább a lassabb játékot erőltetik. Javult betegeink állapota, tegnap délután már Kálmán és Pankár is edzett. Laci már régebb óta beteg, őt viselte meg legjobban ez a dolog. Az biztos, hogy mindenki elutazik a csapattal, de aztán hogy ki mennyit fog játszani, majd szombaton kiderül.


KONECRANES-Salgótarjáni KSE - Falco-SZOVA KC Szombathely
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, szombat, 18:00
V.: Györffy P. A., Jakab L., Jurák K. (Zsiros)
Várható kezdőcsapatok:
Salgótarján: Mays - Rodgers - Kocsis - Koma - Hartvich.
Falco: Simon L. - Doyne - Szanati - Gosa - Alekszejev.

 

Nógrád24.hu

2011-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite