2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonKónya Péter: erős hátország kell, közösen kell elzavarni a kormányt!

Kónya Péter: erős hátország kell, közösen kell elzavarni a kormányt!


A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) egyik társelnöke szerint közösen kell elzavarni a kormányt, amely az elmúlt húsz év demokráciáját le akarja rombolni; Kónya Péter a Rendezzük közös dolgainkat! címmel csütörtökön Budapesten rendezett konferencián azt is hangsúlyozta, hogy kemény ellenféllel szemben erős hátország nélkül nem lehet felvenni a harcot.

Kónya Péter


Álláspontja szerint ez a hátország még gyenge. A Magyar Szolidaritás Mozgalom létrehozásával példát akartak mutatni - tette hozzá. Székely Tamás, a Szolidaritás másik társelnökének megfogalmazása szerint "abban az országban, ahol az első köztársasági elnök szobrát éppen eltávolítják, ahol uniós zászlókat égetnek, ott rendezni kell közös dolgainkat". Közlése szerint ezt szolgálja a Szolidaritás szombatra meghirdetett demonstrációja is.


Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja szerint Magyarország igazi problémája a bizalom sokrétű hiánya. A magyarok többsége szorong és retteg a jövőtől - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki "megalázóan kevésnek" nevezte a mostani kormány teljesítményét. Véleménye szerint az MSZP-nek van a legnagyobb felelőssége abban, hogy miként alakul Magyarország következő húsz éve. Jogbiztonság nélkül nincs gazdasági fellendülés - fűzte hozzá.


Vitányi Iván független országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció tiszteletbeli elnöke szerint Magyarország történelmi fordulóponthoz érkezett. Mint mondta: demokratának lenni azt is jelenti, hogy tudomásul vesszük, vannak más véleményen lévő emberek is. Nem kell mindenben egyetérteni, de kést sem szabad egymás hátába döfni - tette hozzá. Donáth László evangélikus lelkész a beszédében úgy fogalmazott, "nincs benne kétség a magyar nemzet jövője iránt, csak egyes emberekkel szemben". Pusztai Erzsébet, az MDF és az MDNP egykori egészségpolitikusa szerint nem csak testi, hanem lelki immunrendszerünk is meghatározza egészségünket. Csak jól működő demokráciában maradhatunk egészségesek - jegyezte meg.


A konferencia részvevői elfogadtak egy nyilatkozatot, amelynek aláírói közül többen különböző szervezetekhez, civil mozgalmakhoz és pártokhoz tartoznak. A dokumentum szerint a legfontosabb a közös pont megtalálása: a demokrácia, a szabadságjogok, a társadalmi és gazdasági felemelkedés melletti elkötelezettség. Összefogásra, a demokraták együttműködésére van szükség - áll a deklarációban. A nyilatkozat alapelve "a nemzet, a demokrácia, a modernitás és a jólét összetartozása, amelynek megvalósítása csak együtt lehetséges".


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-03-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite