2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKönnygázt is bevetettek a Magyar Nemzeti Gárda demonstrációján

Könnygázt is bevetettek a Magyar Nemzeti Gárda demonstrációján


Huszonöt embert állítottak elő Budapesten a Magyar Nemzeti Gárda rendezvénye előtt. Gázpisztoly, fegyverutánzatok és kockakövek voltak náluk. A rendőrség feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt állította elő őket. Az Erzsébet téren délután több száz ember gyűlt össze.  Ott, ahol egy évvel ezelőtt 200 gárdista sorakozott fel egyenruhában, hogy demonstráljon a Magyar Gárda feloszlatása ellen. Mivel nem volt engedélyük, 184 embert előállítottak.

gárdisták01Egész nap fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök a városban. Már a rendezvény előtt húsz embert állítottak elő, közleményükben azt írták: közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, többek között gázriasztó fegyvereket, fegyverutánzatokat, és rohamsisakokat találtak náluk. De olyan is volt, akit egy korábbi lopás miatt köröztek.

Az Erzsébet téren is rengeteg rendőr volt. A demonstrációra érkezők a betiltott gárda egyenruháját nem viselték, a legtöbben bakancsban, terepszínű nadrágban és fekete pólóban jöttek.

Amikor még a rendezvény előtt a rendőrök a demonstrálók közé vonultak, hatalmas füttykoncert fogadta őket.

Hiába hangzott el, hogy "Ne dobáljátok a rendőröket, megkérlek benneteket!", pár perccel későb mégis emiatt állítottak elő egy férfit. Ekkor könnygázt is bevetettek, mert többen megpróbálták megakadályozni az akciót. Ekkor hajszálon múlott, de nem alakult ki nagyobb dulakodás. A könnygáztól viszont többen rosszul lettek.

Vona Gábor ezután érkezett. Egy évvel ezelőtt őt is előállították, mintegy 200 emberrel együtt. Akkor az ellen tiltakoztak, hogy a bíróság feloszlatta a magyar gárdát, a demonstrációra azonban nem volt engedélyük, így azt a rendőrség feloszlatta. A mostan


i megmozdulást bejelentették a rendőrségen, és a hatóság ezt tudomásul vette.


A megmozduláson több jobbikos országgyűlési képviselő is felszólalt, akik a tér szélein tartózkodó rendőrök intézkedéseinek jogszerűségét vonták kétségbe. Beszédében Pörzse Sándor és Gaudi Nagy Tamás, valamint ifj. Hegedűs Loránt református lelkész is bírálta a Fidesz-KDNP-kormány törvényalkotó gyakorlatát, azt hangoztatva, az előző nyolc év kormányzatának szellemisége folytatódik tovább.


Vona Gábor, a Jobbik elnöke és parlamenti frakciójának vezetője beszédében azt hangoztatta, hogy a kormány nem a fontos ügyekkel foglalkozik, és az ígéreteit sem teljesíti. A Jobbik szerint a kormány elmaradt ígéretei között van az elszámoltatás, de ezen a területen még semmi sem történt.


Az MTI úgy tudja, összesen több mint 70 embert állítottak elő.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-07-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite