2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonKönnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó futballszurkolók ellen

Könnygázt is bevetettek a rendőrök a rájuk támadó futballszurkolók ellen


A péntek esti labdarúgó Európa-bajnoki selejtező helyszíne felé tartó magyar futballszurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután.

romanmagyarszurkolok


Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a rendőrség teljesen lezárta a Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződését, a villamosok sem járnak. Az ultrák felborítottak egy autót, betörték a szélvédőjét, és egy égő román zászlót dobtak rá, amit a rendőrök oltottak el.


A szurkolók egy része betondarabokkal, kövekkel, fém padokkal és közlekedési táblákkal támadt a rendőrökre, akik válaszul nagy mennyiségű könnygázspray-t és könnygázgránátot vetettek be, anmitől több rendőr is fulladozni kezdett. A planetáriumhoz szorították a drukkereket, a bejelentett rendezvényük helyszínére, ahol a tervek szerint kísérnék figyelemmel a mérkőzést azok a szurkolók, akik nem jutottak be a stadionba.

romanmagyarszurkolok1


A helyszínen megjelent a lovasrendőrség, és érkezett egy vízágyús autó is. A rendőrök többször összecsaptak az ultrákkal, több embert kiemeltek közülük. A péntek esti Magyarország-Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzést megelőzően futballszurkolók több száz fős, fekete ruhába öltözött csoportja vonult végig a Deák tértől a Károly körúton és az Üllői úton át a Groupama Aréna felé, útközben a "Ria, ria, Hungária!" rigmust skandálták, petárdákat robbantottak, többen üvegeket, palackokat dobáltak. Egy szurkoló megsérült, hozzá mentőt kellett hívni.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite