2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonKormányzati intézkedéseket követel az MSZP a kilakoltatással fenyegetett emberek érdekében

Kormányzati intézkedéseket követel az MSZP a kilakoltatással fenyegetett emberek érdekében


Az MSZP a kilakoltatási moratórium meghosszabbításán kívül azt követeli, hogy a kormány hozzon létre "idősgondozási, nővédelmi és gyermekjóléti" intézményrendszert, amely képes felkarolni azokat a védtelen embereket, akiknek veszélybe kerül a lakhatásuk - tudatta Szanyi Tibor pénteken sajtótájékoztatón.

Szanyi Tibor003


A szocialista párt elnökségi tagja elmondta: nem azért szorgalmazzák a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását a fűtési szezon végéig, hogy a bajba jutott embereket "napfényben lehessen kiköltöztetni" az otthonukból, hanem azt várják a kormánytól, hogy április 15-ig gondoskodjon azokról az intézkedésekről, amelyek védelmet nyújtanak a kilakoltatással leginkább fenyegetett idős embereknek és családoknak. A moratóriumot mindaddig fent kell tartani, amíg ez meg nem történik - tette hozzá.


Az MSZP-s politikus példaként hozta, hogy növelni kellene a szociális ellátórendszer kapacitásait, a szükséglakások számát, illetve hogy sokkal több szociális munkásra, családgondozóra lenne szükség, az államnak pedig garantálnia kell az ehhez szükséges pénzt. Ugyanakkor azt is mondta: nem elég, hogy a kormány "senkit nem hagy az út szélén", az lenne a cél, hogy senki ne is kerüljön oda. Ezzel összefüggésben ismét a csődvédelmet, illetve az adósságok átütemezést biztosító magáncsőd intézményének bevezetését sürgette.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-03-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite