2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKörnyezetvédelmi napot tartottak Bátonyterenyén

Környezetvédelmi napot tartottak Bátonyterenyén


Az „Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem" című pályázat nyitó rendezvényeként környezetvédelmi napot tartottak június 15-én, Bátonyterenyén. Az eseményen a négy nyertes intézmény mintegy hatszáz diákja vett részt, akik többek között labdarúgó, és palack-teke bajnokságon mérték össze tudásukat, de volt betűkirakó verseny, valamint zsákba futás is.

kornyezetvedelminap

Bátonyterenye. Összesen 32 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem" című pályázatán a Bátonyterenyei Kossuth Lajos Térségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyintézménye, valamint a Bartók Béla Általános Iskola, és két másik tagintézmény a Madách, és a Nagybárkányi suli - tájékoztatta lapunkat az intézményvezető.

Kisné Nagy Dorottya kiemelte: A nyertes iskolák, - akik egyenként 8 millió forintot kaptak- az adott helyi problémákra és igényekre reagálva specifikus iskolai foglalkozásokat, táborokat szervezhetnek az elnyert pénzből, legyen az a környezettudatosságra és egészséges életmódra nevelés, vagy éppen az agresszió- és konfliktuskezelés.

-Ennek a pályázatnak a nyitó rendezvénye volt a legutóbbi esemény, melyen mind a négy tagintézmény szép számmal vett részt, a nagybátonyi labdarúgó pályán, és a Bartók iskola udvarán- emelte ki az intézményvezető, aki hozzátette azt is: a gyerekek a nap folyamán többek között labdarúgó, és palack-teke bajnokságon mérték össze tudásukat, sőt volt betűkirakó, valamint váltó verseny, és zsákba futás is.

Kisné Nagy Dorottya hangsúlyozta: a nap célja a környezettudatosabb életvitelre, és egészséges életmódra való nevelés volt.

A továbbiakban -szeptember 1-jétől- szintén a pályázat keretei között uszodai-foglalkozásokat, lovas oktatást, családi, és egészségnapot szerveznek majd a nyertes intézmények tanunóinak, sőt a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása, valamint a pedagógusok képzése is a projekt részét képezi.

Nógrád megyébe egyébként összesen 530 millió forint támogatás érkezett ilyen, és ehhez hasonló célokra.

Fotók: Danyi András
Forrás: Batonyterenye.hu/ Nógrád24

 

 

2015-06-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite