2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonKorózs: az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében

Korózs: az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében


Az MSZP kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítások érdekében - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Korózs Lajos.

korozslajosegy


A szocialista párt elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-kormány hároméves működése „ezrével, ha nem tízezrével nyomorgó nyugdíjasok országává tette hazánkat". A kisnyugdíjasnak döntenie kell, hogy eszik, rezsit fizet vagy gyógyszert vált ki „sőt lassan már a saját sírját is magának kell megásnia" - folytatta. Az MSZP ezért kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítás kapcsán - jelentette be Korózs Lajos.


Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy mindenkinek visszaadnák a nyugdíjjogosultságát, aki azt már egyszer megszerezte. Emellett a véglegesen megrokkant és nem rehabilitálható emberek számára lehetővé tennék a nyugdíjvédelmet. Hozzátette, hogy aki nem rehabilitálható és az előírt nyugdíjbiztosítási feltételeknek megfelel, annak rokkantsági nyugdíjat biztosítanának, aminek érdekében egy nyugdíjkorrekciós programot hirdetnek majd meg. Emellett kialakítják a korhatár előtti nyugdíjak rendszerét és meghatározott feltételek mellett biztosítják a rugalmas nyugdíjba vonulás feltételeit - közölte.


A szocialisták azt is lehetővé tennék, hogy a munkaadó munkavállalói számára nyugdíjjogosultságot vásároljon - folytatta. Az MSZP áttekintené a veszélyes szakmacsoportokat is és eennek alapján az ott dolgozók számára lehetővé tenné a korkedvezményes nyugállományba vonulást - mondta. „Újra megadjuk a hatvanöt éven felülieknek az ingyenes utazás lehetőségét" - jelentette ki Korózs Lajos.


Az MSZP a nyugdíjas szervezetek bevonásával újraszervezné az Idősügyi Tanácsot, miközben vállalja a Nemzeti Idősügyi Stratégia végrehajtását. A szociális temetés helyett pedig kegyeleti járandóságot nyújtanának - sorolta elképzeléseiket.


Hangsúlyozta, továbbra is biztosítják a nők 40 éves jogosultsági idővel való nyugdíjba vonulásának lehetőségét. A szocialisták a méltányossági nyugdíjemelésre és a közgyógyellátásra fordítható összegeket is növelnék, miközben megszüntetnék a fegyveres erők volt tagjainak ellátását terhelő adót. Végül közölte, hogy ismét bevezetik a nyugdíjprémiumot.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-09-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite