2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedKorrigált a forint árfolyama

Korrigált a forint árfolyama


forintDélutánra korrigálta nap közben elszenvedett veszteségeit a forint. Délután negyed ötkor az eurót 285,71 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a hétfő délutáni 283,37 forinttal.


Kedden a forint egészen 287,75 forintos euró jegyzésig gyengült. A dollárt 224,43 forinton jegyezték 1,2742 dolláros euró árfolyam mellett. Az eurót 1,2900 svájci frankon is jegyezték, ami a valaha elért leggyengébb árfolyama. A forinttal szemben 222,79-es jegyzésen állította be árfolyamrekordját a svájci frank. A svájci frankot délután negyed ötkor 220,69 forinton jegyezték, míg hétfőn délután négy órakor 218,02 forinton. A kereskedők szerint a folyamatok nemzetközi hatásokat tükröznek.
Száz japán jen jegyzése 265,38 forint volt a hétfői 263,64 forint után. A leggyengébb forint jegyzés 270,74 forintos jen árfolyamon volt. Kedd kora reggel óta folyamatosan erősödnek a "menedék" befektetési eszközök, közöttük a svájci frank és a japán jen a nemzetközi piacokon erőt vett befektetői kockázatkerülés hatására, jelentős árfolyamveszteséget okozva a kockázatosabb befektetési eszközök körében, közöttük a forint esetében is.
A tartózkodó nemzetközi befektetői hangulatot tükrözve az európai tőzsdék egy-másfél százalékos eséssel nyitottak kedden, előzőleg pedig az ázsiai tőzsdék is meredek veszteséggel zártak, Tokió például három és fél százalékos mínusszal. Délutánra kedvező amerikai adatok megfordították a trendet és a tőzsdeindexek - beleértve a mínuszban nyitó amerikai indexeket is - pozitív tartományba léptek át.
Az MTI által megkérdezett kereskedők szerint a pénteki Bernanke-beszéd által keltett halvány optimista hangulat korrekciójáról van szó, amire rásegít a hétfői szünnap miatt hosszú hétvégét követően az erőteljes korrekciós igénnyel fellépő londoni piac forgalma is. A forint és a térségbeli devizák sorsát külön is nehezíti emellett a svájci frank euróval szembeni erősödése.


Forrás: MTI/HIR PORT24

2010-08-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite