2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKorszerűsítette az utastájékoztatást és a forgalomszervezést a Nógrád Volán Zrt.

Korszerűsítette az utastájékoztatást és a forgalomszervezést a Nógrád Volán Zrt.


Az Új Széchenyi Terv keretében 335 millió forintból korszerűsítette utastájékoztatási és forgalomszervezési rendszerét a Nógrád Volán Zrt., a fejlesztés eredménye a többi között az, hogy az utazóközönség a járatok valós idejű pozícióját is lekérdezheti webes felületen - közölte a cég az MTI-vel a szerdai projektzáró rendezvény után.

buszsofor


A beruházást 318 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam, 17 millió forintot önerőből biztosított a Nógrád Volán Zrt.


A projekt során például GPS vezérlésű órarendszert építettek ki a szécsényi és a balassagyarmati autóbusz-pályaudvaron, Balassagyarmaton 12, Szécsényben nyolc napelemes megállóhelyi kijelzőt telepítettek, a várótermekben pedig nagyméretű táblák segítik az utasok tájékoztatását. Hasonló elven működő kijelzőket helyeztek el Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó és Rétság frekventált pontjain is. A 12 kijelző a pontos idő mellett a megállóhelyhez kapcsolódó érkező és induló járatok adatait, és a csatlakozási lehetőségeket mutatja.

Összesen 187 autóbuszban építettek ki aGPS alapú jármű- és flottakövető rendszert, online kapcsolatot biztosítva a gépjármű vezetője és a forgalmi diszpécser között.


A beruházást a közbeszerzés nyerteseként a Swarco Trafic Hungária Kft. és az InfoSys Kft. végezte. A több mint két hónapos belső tesztüzemet követően március elsején helyezték üzembe az új rendszert.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-04-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite