2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
ItthonKósa: a szocialisták csak a félrevezetéshez értenek

Kósa: a szocialisták csak a félrevezetéshez értenek


Kósa LajosÓriási hitelvesztést szenvednek el ismét a szocialisták, ha azzal szembesülnek, hogy mindenki jól járt az Orbán-kormány kezdeményezte adóváltoztatásokkal - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a Fidesz ügyvezető alelnöke. Kósa Lajos úgy véli: miközben az MSZP megszűnt országosan értelmezhető párt lenni, Mesterházy Attila elnök sikerként értékeli az őszi eredményeket. A fideszes politikus mindemellett beszélt arról is, hogy szerinte a magánnyugdíjpénztárak nyugdíjtőzsdeként működtek, és elbukták vagyonuk harmadát.


A szocialistáknak az fáj, hogy nyolc éven keresztül tehetetlenkedtek, mi pedig már a ciklus elején megalkottunk egy teljesen új, a versenyképességünket növelő adórendszert. Ismét óriási hitelvesztéssel jár majd nekik, amikor a jövő év elején kiderül, hogy mindenki jól járt a változtatással - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Kósa Lajos.


A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a szocialisták nem értenek máshoz, csak az emberek félrevezetéséhez. Arra szocializálódtak, hogy a tények figyelembevétele nélkül csak valamilyen, szerintük jól hangzó politikai szlogent szajkózzanak. Október 3-án sorozatban az ötödik nagyarányú választási vereségüket szenvedték el, de úgy tűnik, mindebből semmit sem tanultak. Ők továbbra is ugyanúgy politizálnak, mintha semmi sem történt volna. Mesterházy Attila, miután októberben az MSZP megszűnt országosan értelmezhető párt lenni, ezt az eredményt sikerként próbálta meg feltüntetni - érvelt Kósa.


Debrecen sokadjára újraválasztott fideszes polgármestere arról is beszélt, hogy kíváncsi, valójában mekkora összeg van most fedezetként a magánkasszákban. Ha majd kiderül, hogy sokkal kevesebb, mint ahogy azt sokan gondolják, a nagy többség bizonyosan visszalép az állami kasszába, hiszen eltőzsdézték a pénzét - emelte ki Kósa Lajos.


Mint mondta: az emberek befizetéseiből felhalmozott fedezet egy része eltűnt. Tulajdonképpen kimondható, hogy a magánnyugdíjpénztárak nyugdíjtőzsdeként működtek, ugyanis nyugdíjbiztosítás címén beszedték a pénzt, amelyet felerészben a tőzsdére vittek, a vagyonuk egyharmadát pedig elbukták. Erről szólt a gazdasági világválság is: amikor eljön a részvényesek kifizetésének ideje, egyszerűen nincs meg a pénz. Az ugyanis csak virtuálisan létezett, amikor pedig fizetni kellene, az ingatlanban és részvényben álló összegek csak papíron vannak meg. Az államnak ezért kell időben szólnia, és határozottan figyelmeztetnie a magánnyugdíjpénztár-tagokat, hogy gondolkozzanak el ezen, és válasszák inkább a biztonságosabb állami nyugdíjkasszát - szögezte le a fideszes politikus.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite