2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Választás 2010Kósa: a Fidesz megtartja a kerületeket

Kósa: a Fidesz megtartja a kerületeket


Kósa LajosNem akarja megszüntetni a Fidesz a fővárosban a kerületeket, csak a hatásköröket tisztázni és a képviselő-testületek létszámát csökkenteni - jelentette ki Kósa Lajos, a párt alelnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában. A mostani hatáskörmegosztás a kerületek és a főváros között azt eredményezte, hogy Budapest működésképtelen - szögezte le Debrecen polgármestere.


Kis településeknél nem szerencsés, ha radikálisan csökkentik a képviselő-testület létszámát - mondta Kósa, aki arra a kérdésre, hol kívánják meghúzni a határt, azt válaszolta: ez több szemponttól függ, például az adott település lélekszámától.
Úgy vélte, az önkormányzati törvény módosításáról a leendő Fidesz-kormánynak minimum az önkormányzati szövetségekkel ezt egyeztetni kell.


Egy demokráciában egy párt annyira nyer, amennyire az emberek akarják - hangoztatta a fideszes politikus annak kapcsán, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke hétvégén arra szólított fel, hogy akadályozzák meg a Fidesz túlhatalmát. Kósa szerint ha Lendvai az emberek akaratát akarja felülírni, akkor mégiscsak igaz, hogy a szocialisták elnöke a szélsőségek felé hajlik.


Arra a felvetésre, hogy a Mol igazgatótanácsából távozott Akar László, Kamarás Miklós és Kemenes Ernő, helyükre pedig Járai Zsigmond és Parragh László kerül, vagyis a baloldalhoz köthető személyek távoznak, és a jobboldalhoz köze állók érkeznek, Kósa azt mondta: a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelme és a Bódva áradása között is összefüggést láthat az, aki ilyen lényeglátásban szenved. A Mol ezzel semmilyen preferenciát nem kap, a részvényesek így döntöttek, ez egy magánvállalat - szögezte le.

2010-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite