2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonKósa: a kormánynak januárig meg kell oldania az önkormányzati hitelek problémáját

Kósa: a kormánynak januárig meg kell oldania az önkormányzati hitelek problémáját


Kósa Lajos szerint a kormánynak januárig megoldást kell találnia az önkormányzatok hitelállományára, mert különben a rendszer "működőképességében megbicsaklik" - a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere az m1 Az este című pénteki műsorában a megyei önkormányzatok konszolidációjához hasonló nagyságrendű lépést tartott szükségesnek.

Kósa Lajos001

Kósa Lajos véleményét azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Szekeres Antal, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Jegyzői Kollégiumának elnöke, Debrecen jegyzője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az államnak a visszavett feladatokkal együtt szerepet kellene vállalnia azoknak az önkormányzati hiteleknek a visszatörlesztésében is, amelyek ezen feladatellátásokhoz kapcsolódtak.

Debrecen polgármestere hangsúlyozta: januárig a kormánynak ezt meg kell oldania, mert különben a rendszer "működőképességében megbicsaklik", az önkormányzati átalakítás pedig csak felemás lesz. Addig még van idő és most még a költségvetés nyitott - jegyezte meg a politikus, aki az interjúban 1200 milliárd forintos önkormányzati adósságállományról beszélt.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy a megyei önkormányzatokat teljes egészében konszolidálta a kormány, igaz, hogy a teljes megyei működést is átalakította.

"Szerintünk itt is valami hasonló nagyságrendű lépésre lenne szükség, és ha ezt a kormány meglépi, akkor el tudjuk mondani, hogy az államháztartás egy nagyon fontos alrendszerét rendbe tettük" - mondta.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite