2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonKósa Lajos: Debrecen az ország egyik vezető városa

Kósa Lajos: Debrecen az ország egyik vezető városa


Debrecen a múltjában, a jelenében és a jövőjében is az ország egyik vezető városa - hangoztatta Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere az I. Farsangnyitó Debreceni Dalidó hangversenyének kezdetén szombat este.

kosalajosegy

A Kölcsey Központban egybegyűltek előtt a polgármester felidézte, hogy már az 1440-es években, az első céhek megjelenésekor rendeztek tájbúcsúztató, tavaszköszöntő "dalidókat" Debrecenben.

Büszkék vagyunk eleinkre, de mi is igyekszünk hozzátenni ahhoz, hogy a város ma is sikeres legyen - mondta Kósa Lajos, aki elsőként a sportsikerekre utalt, kiemelve a londoni olimpián aranyérmet szerző úszó, Risztov Éva szereplését.

Szavai szerint Debrecen tavaly légi járataival is felkerült a világtérképre, amikor közvetlen repülőjáratok indultak Londonba, Eindhovenbe és Milánóba.

Kósa Lajos megemlítette, hogy tavaly 12 milliárd forintos fejlesztés fejeződött be a klinikákon, és gazdasági értelemben Debrecen a múlt évben az ország harmadik legjobban fejlődő városa volt Győr és Székesfehérvár után a helyi iparűzési adóbevételek alapján.

Debrecen ugyanakkor helyi adókedvezményeket ad a magas hozzáadott értéket képviselő iparágaknak, ennek az adóbevételekre gyakorolt hatását leszámítva a város a második a vidéki gazdasági rangsorban, és Győr is csak az Audi-gyártól származó adóbevétellel előzi meg - tette hozzá.

A polgármester szerint Debrecennek komoly tervei vannak az egyetemi együttműködés, a humángyógyászati-farmakológiai fejlesztések terén, amivel még Győrt is megelőzheti.

Kósa Lajos végül köszöntet mondott mind a 208 ezer városlakónak mindazért, hogy Debrecen megőrizhette az ősöktől megörökölt vezető szerepét, és jó esélye van rá, hogy az így is maradjon.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-01-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite