2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonKósa Lajos: elítéljük a villamosberuházás körüli politikai zavarkeltést

Kósa Lajos: elítéljük a villamosberuházás körüli politikai zavarkeltést


Debrecen vezetői elítélik a villamosberuházás körüli politikai zavarkeltést, a város önkormányzata megrendelőként folyamatosan ellenőrzi a 2-es villamosvonal építését - reagált Kósa Lajos (Fidesz) polgármester szerdán közleményben az MSZP helyi szervezetének kifogásaira.

Kósa Lajos001

Az MSZP Hajdú-Bihar megyei területi szövetsége közleményében felháborítónak nevezte "a debreceni önkormányzat tétlenségét a villamosberuházáson dolgozó és ki nem fizetett alvállalkozók ügyében".

A szocialisták egy helyi sajtóhírre reagálva közölték: "a debreceni önkormányzatnál nem követik figyelemmel, hogy vajon végre hozzájutnak-e jogos követelésükhöz azok a debreceni alvállalkozók, akiknek a 2-es villamosberuházás kapcsán elvégzett munkájuk ellenértékét a mai napig nem fizette ki az Arcadom Zrt".

Kósa Lajos erre reagálva kifejtette: a beruházás tavalyi megakadása miatt a város azt is megköveteli, hogy az alvállalkozók folyamatosan megkapják az előírások szerinti minőségben elvégzett, igazolt munkájuk ellenértékét.

Februárra eredményre vezettek Debrecen önkormányzatának erőfeszítései: megalakult a 2-es villamos építésén dolgozó projekttársaság, újraszabályozták a finanszírozás feltételeit, újraindulhatott az építkezés a járműtelepen és a pályaszakaszon is - írta a polgármester.

Kitért arra, hogy az eddigi munkák után hamarosan elszámolható a soron következő részszámla. A teljes körű alvállalkozói kifizetések érdekében a konzorciumi cég két tulajdonosa, az Arcadom Zrt. és a Keviép Kft. is összeállította az általuk elfogadott és jogosnak ítélt okiratokat.

Az Arcadom Zrt. által benyújtott engedményezések mértéke kisebb az alvállalkozóktól érkezett követeléseknél - olvasható a közleményben. (A megrendelő debreceni önkormányzat az engedményezés alapján fizetheti ki az elvégzett munka ellenértékét közvetlenül az alvállalkozóknak. A problémát most az okozza, hogy az Arcadom kevesebb alvállalkozói teljesítést ismer el, mint a ténylegesen elvégzett és kifizetésre váró munka.)

Debrecen önkormányzata azt tartja elfogadhatónak, hogy az elvégzett és elfogadott munkák ellenértékét teljes mértékben fizessék ki az alvállalkozóknak. "Csak elvégzett, műszakilag kifogástalan, leigazolt munka díját lehet kifizetni" - közölte a polgármester.

Kósa Lajos szerint "alaptalan, tájékozatlanságról árulkodó minden politikai nyilatkozat, amely ennek az ellenkezőjét állítja. A debreceni szocialisták is tájékozódhatnak arról, hogy az elvégzett munkák ellenőrzése, leigazolása összetett műszaki és pénzügyi művelet".

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-04-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite