2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
ItthonKovács: még nem tudni, kivel indul az MSZP 2014-ben

Kovács: még nem tudni, kivel indul az MSZP 2014-ben


Kovács LászlóKovács László szerint ma még nem lehet tudni, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenccel, Mesterházy Attilával vagy valaki mással indul a következő választásokon. A párt alelnöke lehetségesnek tartotta, hogy az MSZP a Fidesz váltópártja lehet.


Az MSZP-nek azzal kell indulnia, aki 2014-ben esélyes választási győzelemre, de azt ma még nem lehet megmondani, hogy ez a személy Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy valaki más - mondta az MSZP alelnöke komáromi sajtótájékoztatóján.
Kovács László innovatív személyiségnek nevezte Gyurcsány Ferencet, akinek sok ötlete van, azonban rámutatott, hogy Gyurcsánynak egy-egy elképzelés megvalósítására, vagy közzétételére kevesebb idő elég, mint Mesterházynak, mert a hozzá köthető Demokratikus Platform kisebb szervezet, mint az egész MSZP.


A politikus örvendetesnek nevezte az MSZP-n belüli platformok működését, mivel a kisebb szövetségekben dolgozó emberek jobban sajátjuknak érzik az ügyet, mint egy nagy pártban. Kovács László elképzelhetőnek tartotta, hogy a következő választásokon az MSZP a Fidesz váltópártja lehet. A párt vereségének okaiként a föladott reformokat, a Fidesz kíméletlen ellenzéki magatartását, a korrupciós ügyeket és a világgazdasági válságok nevezte meg.


Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz eddigi kormányzása alatt sokat romlott Magyarország megítélése külföldön, az emberek nagyobb részének pedig romlottak az életkörülményei. Kovács László úgy vélte, a Széll Kálmán Terv "Orbán Viktor megszorító csomagjának fedőneve", melyben többek között aggályos a gyógyszerkassza csökkentése, a közmunka és a munkanélküli ellátások szűkítése.


A volt EU-biztos szerint a mostani EU-s elnökség szakmai része "rendben van", azonban ezt hatástalanítja Orbán személyes harci programja, mely alapján a miniszterelnök a napokban a parlamentben is kijelentette, hogy nem hisz az Európai Unióban.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite