2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonKovács László: átmenetileg egy testületnek kellene vezetnie az MSZP-t

Kovács László: átmenetileg egy testületnek kellene vezetnie az MSZP-t


Egy testületre bízná az MSZP vezetését Kovács László, a párt volt elnöke. A szocialista politikus a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel azt mondta, egy ütőképes átmeneti csapatra van szükség, amelynek tagjai mögött teljesítmény van, mindez kedvező hatást tenne a választókra.

Kovács László


A volt uniós biztos szerint a testületben benne kellene lennie annak a nyolc képviselőnek, aki az országgyűlési választáson egyéniben nyert, valamint a három volt pártelnöknek. Legyen tagja néhány olyan kimagasló egyéni teljesítményt nyújtó politikus - folytatta - , mint Kunhalmi Ágnes, aki majdnem megnyerte egyéni körzetét.


Kovács László szerint a testületben a felsoroltak mellett ott kellene lennie Botka Lászlónak és Veres Jánosnak is. Botka László választmányi elnöknek, a párt Csongrád megyei elnökének azért, mert ez a megye az egyetlen, ahol a Jobbik nem verte meg az MSZP-t. Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pártelnöknek pedig azért, mert Nyírbátorban - szűkebb pátriájában - a Fideszt is megverte az MSZP.


Aki ilyen teljesítményre képes, annak helye van ebben a válságkezelő csapatban - jelentette ki. A testületbeli szerepét firtató kérdésre Kovács László azt mondta, aki ebbe a csapatba bekerül, annak egyetlen célja lehet, minden erővel előmozdítani az MSZP talpra állását.


Arra a kérdésre, hogy a pártelnöknek le kellett volna-e mondania a lemondás felajánlása helyett, a politikus közölte: az lett volna a párt szempontjából előnyös, ha Mesterházy Attila a második kudarc után azt mondja, "itt új választás kell".

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite