2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonKovács László: szükséges az MSZP, az LMP és mások együttműködése

Kovács László: szükséges az MSZP, az LMP és mások együttműködése


Lehetségesnek és egyben szükségesnek is tartja Kovács László, hogy az MSZP és az LMP együttműködjön egymással és más demokratikus pártokkal, szervezetekkel, és így közös jelölteket állítsanak a következő választásokon.

Kovács László001


A szocialisták alelnöke erről hétfőn más témában tartott sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre válaszolva beszélt, hogy Schiffer András lemondása az LMP-frakció éléről, segítheti-e az ellenzéki együttműködést. Kovács László úgy felelt: nem tud egyértelműen válaszolni arra, hogy Schiffer András akadályozta-e a megegyezést, mivel az általa felkészült jogásznak és jó szónoknak tartott politikus ellentmondó nyilatkozatokat tett ez ügyben, volt hogy bárkivel lehetségesnek tartotta a szövetséget, de volt, hogy Gyurcsány Ferencet és olyan is, hogy a szocialistákat ki akarta zárni belőle.


Az MSZP-s politikus az egyfordulós választási rendszerre hivatkozva azt is szükségesnek nevezte, hogy a demokratikus ellenzékhez tartozók választási együttműködést kössenek, és minden egyéni választókerületben azt a jelöltet indítsák közösen, akinek a legjobb az esélye a győzelemre.


Véleménye szerint így kell majd kiválasztani azt is, hogy ki legyen a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Mint mondta, 2001-ben, az MSZP elnökeként is úgy ítélte meg, hogy jobb egy győztes párt második emberének lenni, mint egy vesztes pártot irányítani, és ez vezette akkor is, amikor a szocialista szimpatizánsok körében népszerű pártelnökként visszalépve a középen álló szavazókhoz is szóló Medgyessy Péter jelöltségét támogatta. Kovács László hozzátette: a demokratikus pártok vezetőinek is azt kell majd mérlegelniük, hogy kinek a vezetésével válthatják le a Fidesz-kormányt 2014-ben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite