2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonKovács László: brutális ultimátumot kaptak a visszahívott diplomaták

Kovács László: brutális ultimátumot kaptak a visszahívott diplomaták


A 48 órás intervallum a hazaköltözésre irreális, hiszen ezen időszakban a protokoll szerint számos búcsúlátogatást kell tenniük a misszióvezetőknek - mondta a volt külügyér annak kapcsán, hogy laphírek szerint a szaktárca által visszahívott diplomatáknak megtiltották, hogy a sajtónak nyilatkozzanak, máskülönben drámaian rövid időn belül felmentik őket.

Kovács László


Nagy veszteség lenne a magyar diplomácia számára, ha a Martonyi János külügyminiszter által visszarendelt nagyköveteket két hónap után indoklás nélkül elbocsátanák, ezt ugyanis az új köztisztviselői törvény szerint meg lehet tenni - jelentette ki Kovács László, volt szocialista külügyminiszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


Kilátásba helyezte, hogy a diplomaták ügyét felveti a külügyi bizottságban


A Népszabadság értesülését, miszerint ha a visszahívott diplomaták nyilatkoznak a sajtónak, 48 órán belül elbocsátják őket, Kovács brutális fenyegetésnek gondolja. Hangsúlyozta: soha nem fenyegetett meg egy diplomatát azzal, hogy meg ne próbálja kinyitni a száját. Ráadásul szerinte a 48 órás intervallum a hazaköltözésre irreális, hiszen ezen időszakban a protokoll szerint számos búcsúlátogatást kell tenniük a misszióvezetőknek.


Sólyom László államfőről azt mondta: időnként részrehajló volt, de azt nem lehet megkérdőjelezni, hogy súlya van. A Fidesz-KDNP államfőjelöltje, Schmitt Pál ugyanakkor véleménye szerint egy fegyelmezett pártkatona, vakon végre fogja hajtani pártja utasításait. Köztársasági elnöknek az országhoz, egy értékrendhez kell kötődni, nem egy párthoz - szögezte le Kovács László.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite