2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
ItthonKövér: brutálisan arcul vágtak bennünket

Kövér: brutálisan arcul vágtak bennünket


Kövér László2Emberként joga van kifejezni irántuk a megvetést, amit cselekedeteik miatt érez - Kövér László ezért nem fogadja a szocialisták frakcióvezetőjének a köszönését. A fideszes házelnök egyébként úgy véli: Sukoró kisstílű lopási kísérlet egy miniszterelnök részéről. Az IMF-fel folytatott tárgyalásokról pedig azt mondta: nyers politikai erőjáték zajlik a kormány és a nemzetközi bankvilág között.


A ciklus végéig vállalta a házelnökséget, és semmilyen információja nincs, amely ezt kétségessé tenné - mondta a Heti Válasznak adott interjújában kövér László.


A házelnök arra a kérdésre, igaz-e, hogy nem fogadja Mesterházy Attila, szocialista frakcióvezető köszönését, azt válaszolta: az elmúlt években Gyurcsány, Veres, Lendvai meg az őszöd után lapító cinkos haszonlesők többet ártottak az országnak - benne gyermeke jövőjének -, mint egy ellenséges megszálló hadsereg. Amíg ezek a különös anyagból gyúrt lények el nem tűnnek a közéletből, addig az mérgezett marad. Képviselőként tiszteletben tartja a mandátumukat, de emberként joga van kifejezni irántuk a megvetést, amit cselekedeteik miatt érez - szögezte le a fideszes politikus.


Kövér úgy vélte: Sukoró kirívó gazemberség, de mégiscsak kisstílű lopási kísérlet egy miniszterelnök részéről.


Szerinte az IMF-fel rég nem gazdasági kérdésekről megy a vita. Nyers politikai erőjáték zajlik a kormány és a nemzetközi bankvilág között. Szándékosan, brutálisan vágtak arcul bennünket, hogy tudjuk, hol a helyünk. A tét számunkra az, hogy az itt megválasztott demokratikus kormány kalkulálhat-e azzal, hogy legalább a szándékok szintjén eldöntheti, mi a jó az itt élők számára. Vagy ehelyett külső parancsra szíjat kell hasítani saját polgárai hátából. Csak azért, hogy a világ gazdaságát egyébként romba döntő bankrendszer képviselőinek renoméja nehogy csorbát szenvedjen - fogalmazott Kövér.

 

Forrás: Heti Válasz/HÍR PORT24

2010-07-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite