2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonKövér: embert próbáló két éven vagyunk túl

Kövér: embert próbáló két éven vagyunk túl


Véget ért a rendszerváltás 21 éves átmeneti korszaka az új alaptörvény megalkotásával - jelentette ki a kongresszuson Kövér László. Embert próbáló két év telt a Fidesz legutóbbi kongresszusa óta - mondta Kövér László, a párt választmányi elnöke vasárnap Budapesten.

Kövér Lásszló002


A politikus a Fidesz XXIV. kongresszusán kifejtette: ez az időszak idegtépő várakozással kezdődött, a neheze azonban csak akkor következett, amikor a Fidesz-KDNP kormányozni kezdett. Kormányon az első hónapok azzal teltek, hogy fenntartsák az ország működőképességét, ne omoljon össze a költségvetés. Szavai szerint az elmúlt fél évet a zsúfolt törvényalkotási munka jellemezte, az új alaptörvény elfogadásával véget ért a rendszerváltás 21 évig tartó átmeneti időszaka - tette hozzá.


Kövér László méltatta az Európai Unió soros elnökeként elért kormányzati eredményeket, megjegyezve: ez idő alatt is sikerült az országot számottevő hiba nélkül kormányozni. Ebben azonban - mondta - közrejátszott "a gondviselés mérhetetlen jóindulata" is, amellyel nem szabad visszaélni. Hozzáfűzte: az Országgyűlés elnökeként szívesen közreműködik abban, hogy ha a törvényalkotás tempóján nem is lehet lassítani, annak kiszámíthatóságát javítsák.


Szólt arról is, hogy felmérések szerint, ha ma lennének a választások, a Fidesz-KDNP ismét kétharmados többséget szerezne, ebben azonban szerinte az ellenzéki alternatíva hiányának is van szerepe, párttársait ezért alázatra intette.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite