2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonKövér: hatalmas erő fenyegeti a magyarokat

Kövér: hatalmas erő fenyegeti a magyarokat


Kövér László házelnök szerint a magyarság és Magyarország, felülemelkedve az akadályokon, csak közös akarattal, összefogással és elszántsággal tud célba érni. A házelnök a község református templomában megtartott beszédében a hallgatóságát arra figyelmeztette: nem szabad elfeledni, hogy az évszázadok során öt birodalom szállta meg Magyarországot, és tett kísérletet arra, hogy magába olvassza, megpróbálva a magyarokra erőltetni saját szokását és meggyőződését.

 

ezo_banner

HIRDETÉS


Az Országgyűlés elnöke csütörtökön Szabolcs községben, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat megyenapi ünnepségén a település történelmi és egyházi jelentőségét méltatva felidézte: 920 évvel ezelőtt, 1092. május 20-án Szent László király ebben a községben tartott egyházi zsinatot és törvényhozó országgyűlést az ország főpapjainak és világi elöljáróinak jelenlétében.


Kövér László úgy fogalmazott, a csaknem egy ezredév számvetésre késztető idő, ezért ez a nap különösen értékes, mert arra figyelmeztet: 920 évig megtartani a kultúrát és a nyelvet, magyarként megmaradni a hazában nemcsak kivételes teljesítmény, hanem különös kegy is.

 

Kövér Lásszló002

Kövér László


A házelnök a község református templomában megtartott beszédében a hallgatóságát arra figyelmeztette: nem szabad elfeledni, hogy az évszázadok során öt birodalom szállta meg Magyarországot, és tett kísérletet arra, hogy magába olvassza, megpróbálva a magyarokra erőltetni saját szokását és meggyőződését. Ma sincs ez másképp - folytatta -, csak most egy kevéssé látható, de mindent behálózó, minden eddigi ellenfélnél hatalmasabb erő próbálja akaratát a magyarokra kényszeríteni. "Az egy ezredév alatt többször maradtunk egyedül, csendes magányunkban, a vérzivataros időkre emlékezve" - tette hozzá.


Akik a győzelmet ünnepelhették volna, már sehol sem voltak: mindegyik eltűnt a történelem süllyesztőjében, "mi azonban megmaradtunk, és most is itt vagyunk" - hangsúlyozta. A házelnök az egyik, Szent Lászlóról szóló legendát felidézve elmondta: az ország szekere csak akkor érhet a hosszú, zötyögős út végére, ha minden rázkódás ellenére egyben marad, és utasaiban van kellő erő és közös akarat az összetartáshoz.


A legkisebbnek látszó akadály is végzetes lehet, egy kavics is elegendő, hogy felborítsa ezt a kocsit, tehát nincs jelentéktelen nehézség vagy panasz, ami felett szemet hunyhatunk - figyelmeztetett a házelnök. "Senkit sem hagyunk az út végén a maga gondjával, senkinek sem mondjuk, hogy le lehet szállni, el lehet menni" - erősítette meg Kövér László. Mindenkinek jut hely az ország szekerén, a célig pedig csak kellő elszántsággal, közös akarattal és összefogással tudunk eljutni - tette hozzá az Országgyűlés elnöke. A házelnök ünnepi beszéde után megyei díjakat adtak át, majd a jelenlévők megkoszorúzták a református templom kertjében emelt Szent László-szobrot.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite