2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonKövér László szerint a megszorítások nem vezetnének sehová

Kövér László szerint a megszorítások nem vezetnének sehová


KövĂ©r LászlĂł2Kövér László szerint az ország nehéz helyzetben van, de a megszorítások nem vezetnének sehová, nem szabad "eret vágni", amikor amúgy is sápadt és legyengült a beteg.


Az Országgyűlés elnöke Celldömölkön, a Fidesz önkormányzati kampányrendezvényén közölte: nincs igazuk azoknak, akik megszorítások lehetőségével riogatnak, a jelenlegi kormányzat egészen más logikát követ, rövid távon az ország működőképességének megőrzése a célja, középtávon pedig a foglalkoztatás bővítésében, új munkahelyek teremtésében, az emberek "helyzetbe hozásában", az értékteremtő munkában látja a jövőt. A kormányzat azért dolgozik, hogy a továbbiakban se legyen szükség a lakosságot, az állampolgárokat súlyosan érintő intézkedésekre - jelentette ki.
Kövér hangsúlyozta: az év végéig továbbra is az ország működőképességének a megőrzése a fő feladat. Mint mondta, ez volt az elmúlt száz nap kormányzásának legnagyobb tette is, ugyanis az országot működésképtelen állapotban vették át azoktól, akik a tönk szélére sodorták. Rámutatott arra, hogy a költségvetésben százmilliárdos lyukak vannak, az adósságszolgálat növekedése miatt pedig a gazdaság szerény mértékű, folyamatos emelkedése mellett is csak 2013-ban lehet ugrásszerű pozitív változásokra számítani.

Kövér László a közelgő helyhatósági választásokra utalva, a Fidesz celldömölki polgármesterjelöltje, Fonyó Roberta és a párt képviselőjelöltjei mellett korteskedve emlékeztetett arra: a szocialisták, köztük a helyi polgármester is - aki egyébként most egy civil egyesület jelöltjeként indul - előszeretettel hangoztatták, milyen jelentőséggel bír, hogy az országos politika és a helyi politika azonos támogatottságú legyen. A választóknak most valójában azt kell mérlegelniük, hogy az általuk támogatni szándékozott jelölt eddig mit tett, mit ígér és az ígéreteiből mit tud majd valóra váltani - fűzte hozzá.

Kövér közölte: azoknak, akik az elmúlt nyolc évben helyi politikusként, polgármesterként vagy másként támogatták azt, ami az ország élén történt, nemcsak azzal kell elszámolniuk, amit a politikai támogatásért cserébe mondjuk a településük kapott, hanem azzal is, hogy ezért az ország és benne minden ember milyen súlyos árat fizetett.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite