2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
Választás 2010Kövér Lászlót veti be a Fidesz a Jobbik ellen?

Kövér Lászlót veti be a Fidesz a Jobbik ellen?


Kövér LászlóA Népszabadság szerint a Fidesz a Jobbik térnyerését megakadályozandó lépéseket tervez tenni. A többi közt felállítanának egy romaintegrációs államtitkárságot, élén Balog Zoltánnal. Fékező hatással lenne reményeik szerint a radikális pártra nézve az is, ha a T. Ház elnöki székében egy Kövér László ülne. Értetlenül áll a Fidesz az előtt, hogy a választások kapcsán a külföldi sajtó miért azt hangsúlyozza: 17 százalékos parlamenti erő lett egy szélsőjobboldali párt - írja a Népszabadság.


A lap szerint a fiatal demokraták - akik eddig főleg arra koncentráltak, hogy a Jobbik ne veszélyeztesse a kétharmados győzelmüket -, valójában most szembesültek azzal, hogy a radikális erő mennyire ronthatja Magyarország nemzetközi megítélését.
Ráébredtek arra is, hogy a Btk. a Fidesz tervezte háromcsapásos szigorítása korántsem elegendő a jobbikos cigánybűnözős retorikával szemben. Ezért is hallhatunk Orbán Viktor pártelnöktől olyan vehemens kijelentéseket, minthogy két hét alatt rendet teremt az országban. Másfelől pedig igyekszik hangsúlyozni: nem lesznek megszorítások, az ilyen intézkedések ugyanis a radikálisokat kiváltképp erősíthetik. Nem utolsó sorban pedig: a Fidesz is a romakérdésre koncentrál.


Az újság úgy tudja, a majdani Orbán-kormányban helyet kapna egy romaintegrációs államtitkárság, melynek élére Balog Zoltán, a parlament emberi jogi és kisebbségi bizottságának az elnöke kerülhet.
A Népszabadságnak korábban fideszes politikusok azt mondták: már az fékező hatással lehetne a jobbikosok számára, ha egy Kövér László ülne a házelnöki pulpituson. A Fidesz választmányi elnöke a lap értesülései szerint valóban házelnök lehet, noha korábban Schmitt Pál és Pelczné Gáll Ildikó neve is szóba került. A lap úgy tudja, a titkosszolgálatok a Belügyminisztériumhoz kerülnek, így Kövér László bizonyosan nem lesz titkosszolgálati miniszter. Pelczné Gáll Ildikó pedig Brüsszelben folytatja, EP-képviselő lesz.

2010-04-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite