2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözbiztonsági Nyílt Nap Balassagyarmaton

Közbiztonsági Nyílt Nap Balassagyarmaton

Óvodások és általános iskolások vettek részt a rendezvényen.

kozbiztonsagbalassagyarmat

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság 2014. október 17-én a Kiss Árpád Általános Iskolában rendezte meg a Közbiztonsági Nyílt Napját a város óvodásai és általános iskolás tanulói részére a „Nemzedékek Biztonságáért" Közhasznú Alapítvány, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, és a Rádiósok Segélyhívó és Infókommunikációs Országos Egyesületének közreműködésével.

Az alapítvány által támogatott Közbiztonsági Nyílt Nap elnevezésű rendezvénynek rangos előzményei voltak az elmúlt években Nógrád megyében; többek között Salgótarjánban, Szécsényben és Pásztón.

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagjai az idei programok bemutatásához a „Tevékenység teszi az embert boldoggá" mottót választotta. A nyílt nap célja a gyermekek számára a rendvédelmi szervek tevékenységének bemutatásán túl a játékosan bűn- és baleset-megelőzésre nevelés, továbbá a rendészeti pályára történő utánpótlás toborzása, a hasznos időtöltés lehetőségeinek bemutatása.

A résztvevőket Döme Zsolt r. alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte. Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a megnyitó során megköszönte az Alapítványnak, hogy a színvonalas rendezvény helyszínéül ismét egy Nógrád megyei várost választottak. Köszönetet mondott a gyermek- és ifjúságvédelem, bűnmegelőzés, a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítésében, valamint a közrend- és a közlekedésbiztonság védelme érdekében végzett munkájukért. Köszönetét fejezte ki továbbá a rendezvény lebonyolításához segítséget nyújtó minden intézmény és társszerv képviselőjének, a megyei polgárőr szövetség tagjainak.

Ezt követően az iskola területén - egymással párhuzamosan - több helyszínen megkezdődött a különféle versenyszámok lebonyolítása. A kicsiket Tibi Bohóc szórakoztatta és próbálta elsajátíttatni velük játékos formában a közlekedési szabályokat, majd „Mini-KRESZ" versenyen vehettek részt. Kerékpáros ügyességi, ugrókötél, kosárra dobás verseny, KRESZ, bűnmegelőzési és környezetvédelemmel kapcsolatos szabályszegésekre is kitérő tesztek kitöltésével mérték össze tudásukat a fiatalok. A Balassagyarmati Fegyház és Börtön munkatársai kutyás bemutatót tartottak, míg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyenruhásai a tűzoltó járműveket mutatták be az érdeklődőknek.

A rendőrség a programot a megkülönböztető jelzéssel ellátott motor és személygépkocsi bemutatójával színesítette. Az eredményhirdetést követően AYALA és Anita előadóművészek szórakoztatták a közönséget.

A Kiss Árpád Általános Iskolában 300 gyermek részére teremtettek hasznos szórakozást a szervezők.Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-10-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite