2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözel kétszáz család megélhetése került veszélybe

Közel kétszáz család megélhetése került veszélybe Bátonyterenyén szerszámlopás miatt


rendőrségi autóIsmeretlen tettesek törtek be februárban a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. telephelyére, és loptak el több nagy értékű szerszámot. A szerszámok eltulajdonítása miatt több termék gyártását le kellett állítani, így közel kétszáz család megélhetése került veszélybe - értesült a Nógrád24.hu.


Valószínűleg vasértéke miatt loptak el több nagy értékű fröccsöntő szerszámot a bátonyterenyei a Viessmann Modellgyártó Kft. telephelyéről, február 10-én, hajnalban. A szerszámok ellopása miatt több termék gyártását le kellett állítani a gyárban, ami jelentős anyagi kieséssel jár, ezen kívül százhatvan család megélhetése került veszélybe. A német tulajdonú cég magyarországi vezetői azonnal értesítették a rendőrséget, akik meg is kezdték a nyomozást. A lopás miatt a német tulajdonos is Magyarországra érkezett.


A Viessmann Modellgyártó tizennyolc évvel ezelőtt, tizenhét fővel kezdte működését, jelenleg több százan dolgoznak a cégnél, az itt gyártott termékek száma megközelíti a nyolcszázat, amiket többnyire külföldön értékesítenek. A cég termékeivel folyamatosan részt vesz a világ nagyobb játékkiállításain, ahol többször elnyerte az év modellje díjat. A társaság 2009-ben megvásárolt egy nagy múltú modellgyártó céget, így újabb közel nyolcszáz termékkel bővült a gyártás. A Bátonyterenyén működő cégnél fennállása óta nem történtek elbocsátások, leépítések. A februári lopás miatt óriási gondot jelenthet a cég számára, ha a külföldi tulajdonos esetleg elbizonytalanodik a magyar gyárban.


A kft. német tulajdonosa felmérve a károkat, többmilliós jutalmat ajánlott fel a megtalálónak, illetve annak, aki visszaszolgáltatja az ellopott szerszámokat.


Nógrád24.hu

2011-02-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite