2019. augusztus 18., - Ilona
Keresés a tartalomban
ItthonKözel harminc milliárd forintból gazdálkodhat a médiahatóság

Közel harminc milliárd forintból gazdálkodhat a médiahatóság


mediatorvenyA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 29,3 milliárd forintból, a médiatanács pedig 194,4 millió forintból gazdálkodhat jövőre - döntött ma az Országgyűlés.


A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottságának indítványa szerint jövőre az NMHH 29,3 milliárd forintból gazdálkodik; ebből a legnagyobb tétel - több mint 22 milliárd forint - a hírközlési terület várható nettó bevételei. A hatóság a költségvetéstől közel kétmilliárd forintos hozzájárulást kap, és 5 milliárd forint bevétele származhat az általános forgalmi adóból.


A médiatanács működése jövőre 194,4 millió forintba kerül, ezt a központi költségvetés fedezi. A médiatanács további 5,4 milliárd forintos bevételre tesz szert az általa kiszámlázandó, de véglegesen a műsorszolgáltatási alapot illető műsorszolgáltatási és pályázati díjak összegéből.

A Műsorszolgáltatást Támogató és Vagyonkezelő Alap 2011-ben 63,1 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből a legnagyobb tétel az állam által átvállalt üzembentartási díjbevétel, amely jövőre 58,7 milliárd forint; ebből a közszolgálati médiaszolgáltatóknak és a nemzeti hírügynökségnek 45,2 milliárd forintot utalnak tovább.


Az NMHH az ORTT jogutódja, autonóm államigazgatási szerv; a médiatanács az Országgyűlés felügyelete alatt álló önálló jogi személy; a műsorszolgáltatási alap kezelője a médiatanács.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite