2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKözkegyelmet adna a kormány a Parlamenttől elszállított LMP-seknek

Közkegyelmet adna a kormány a Parlamenttől elszállított LMP-seknek


Közkegyelmet javasol adni a kormány azoknak, akik részt vettek tavaly december 23-án az LMP által szervezett demonstráción, és büntetőeljárás indult ellenük.

dec23demonstracio

Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján kifejtette: a kormány azt tartja méltányosnak, hogy azok, akik részt vettek az Országház körüli akciókban, és büntetőeljárás indult ellenük, részesüljenek közkegyelemben. Ezért a kabinet kezdeményezi az Országgyűlésnél, gyakoroljon közkegyelmet az esetükben.

Karácsonynak nem kell a kegyelem

Karácsony Gergely ezzel szemben úgy fogalmazott: a kormánynak nem a tüntetők felé kellene kegyelmet gyakorolnia, hanem a magyar választók felé kéne fontos gesztusokat tennie, amellyel azt bizonyítaná, hogy igenis fontos a kormánynak a demokrácia és a jogállam és vissza kellene vonni azokat törvényeket, amelyek ellen az ellenzéki képviselők tüntettek.

Az LMP-s politikus hozzátette: a vád - amely szerint a képviselők bűncselekményt követtek el - alaptalan, hiszen a képviselők szabálysértést követtek el. Ez egy polgári engedetlenség volt, vagyis politikai és morális okokból fel akarták hívni a többség figyelmét egy fontos negatív változásra a jogrendszerrel kapcsolatban, de mivel tisztelik a jogállamot ezért a szabálysértés tényét elismerik és az azzal kapcsolatos konzekvenciákat magukra kötelezőnek tartják - fogalmazott Karácsony Gergely.

Hozzátette: "nem hősies gesztusból, hanem éppen a jogállam és az alkotmányosság tisztelete miatt" mondott le a mentelmi jogáról és vállalja a következményét ennek "a szabálysértési akciónak".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite