2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözlekedésbiztonsági akció Nógrádban

Közlekedésbiztonsági akció Nógrádban

Fokozott ellenőrzést tartottak a megye közútjain a rendőrök és a polgárőrök.

kozlekedesbiztonsagng

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a megye területén található rendőrkapitányságok rendészeti osztályai a megyei polgárőr szövetséggel együttműködve 2014. szeptember 26-án 14 órától a megye közútjain közlekedésbiztonság javítása érdekében közúti közlekedési akciót tartottak.

A fokozott ellenőrzés elsődleges célja Nógrád megyében az őszi-téli közlekedési átállással kapcsolatos baleset-megelőzési tevékenység volt, azaz a kerékpárosok és a gépjárművezetők figyelmének felhívása a megváltozott közlekedési körülményekre.

Az egyenruhások felhívták a sofőrök figyelmét az őszi-téli időszak kedvezőtlenebb út- és látási viszonyaira, az őszi esőzések és köd miatt lecsökkent látótávolságra, és a csúszós útburkolat váratlan közlekedési szituációira. A rendőrök az általános ellenőrzésen túl vizsgálták a járművek műszaki állapotát, a világító berendezések hibátlan működését, és ezek kifogástalan működésének és elindulás előtti ellenőrzésének fontosságáról tájékoztatták a járművezetőket.

A rendőrök ellenőrizték ezzel egy időben a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekülés) használatát. A gépjárművezetők részére a rendőrök és a polgárőrök a tájékoztatáson és figyelem felhíváson túl átadták a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szóróanyagait, melyek a balesetek elkerülésére szolgáltak további hasznos tanáccsal.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-09-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite