2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözlekedésbiztonsági akció Nógrádban

Közlekedésbiztonsági akció Nógrádban

Rendőrök és polgárőrök tartottak fokozott ellenőrzést Nógrád megye közútjain.

rendst

A cikkhez kapcsolódó videó:

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, illetve a megye területén található rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti állománya a megyei polgárőr szövetség tagjaival együttműködve 2014. november 13-án 10 órától közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzést tartottak.

A fokozott ellenőrzés célja az őszi-téli átállással kapcsolatos baleset megelőzési tevékenység, a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a közlekedési balesetek megelőzése, és azok számának csökkentése, súlyossági fokának mérséklése. Az egyenruhások segítő, balesetmegelőző szándékkal állították meg a közlekedésben résztvevőket, és felhívták a gépjárművezetők, kerékpárosok figyelmét az időszak kedvezőtlenebb út - és látási viszonyaira, az időjárásból fakadó lecsökkent látótávolságra, a csúszós útburkolatra. A megváltozott útviszonyok mellett egyben a láthatóságra is felhívták a közlekedésben résztvevők figyelmét. A rendőrök a fokozott ellenőrzés alkalmával megvizsgálták a kerékpárok felszereltségét, a járművek műszaki állapotát, a világítóberendezések hibátlan működését. Tájékoztatást nyújtottak továbbá a járművezetőknek a „Látni és látszani" elnevezésű országos baleset-megelőzési kampányról, melynek keretében lehetőségük van arra, hogy díjmentesen vizsgáltathatják át járműveik világító berendezéseit a kezdeményezéshez csatlakozott szervizeknél, továbbá látásukat is ingyenesen megvizsgáltathatják a kezdeményezéshez csatlakozott optikusoknál.

A balesetek megelőzése érdekében az egyenruhások és a polgárőrök fényvisszaverő prizmát, láthatósági mellényt, kerékpárcsengőt, fényvisszaverő szalagot, továbbá a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szóróanyagait adták át az ellenőrzés alá vontaknak.

Forrás: Police.hu/ Nógrád24

 

 

2014-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite