2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözlekedő családok vetélkedője Nógrádban

Közlekedő családok vetélkedője Nógrádban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága - az Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával - idén is megrendezte a „Közlekedik a család„ elnevezésű közlekedésismereti vetélkedőjének megyei döntőjét.

kozlekedikacsalad


A korábbi évektől eltérően idén az óvodás korosztályt - közülük is az 5-6 éveseket - és családjaikat célozták meg a verseny résztvevőjeként.

Nógrád megye minden óvodájába eljutatott tesztlap kitöltésével és a szervezőkhöz, a megadott határidőig történő eljuttatásával lehetett nevezni a döntőbe kerüléshez. A megyei döntőbe bejutott - a tesztlapot legjobb eredménnyel kitöltő - tizenkét család 2011. október 15-én, szombaton mérhette össze tudását a Bátonyterenyén található Seconda Casa Szabadidő Központban.

Versenyszámok között szerepelt a gyermekek részére kerékpáros ügyességi verseny, egészségügyi és KRESZ tesztlap kitöltése, egészségügyi feladatok megoldása, a család hölgy tagjai részére rutinpályán vezetési feladatok, illetve szimulációs autóvezetés.
A versenyszámok között fennmaradó időben a gyerekek igénybe vehették a Seconda Casa Szabadidő Központ nyújtotta számtalan mozgási, sportolási lehetőséget. Jókedvről és vidámságról is gondoskodtak a szervezők, amelyet a jelenlévő bohócok műsora biztosított a kicsik számára.

kozlekedikacsalad2


A „Közlekedik a család„ megyei döntőjének első helyezettje és egyben egy családi wellnes hétvége nyertese a salgótarjáni Kovács család lett. Második helyezést ért el és egy netbook boldog nyertese a tari Farkas család volt, harmadik helyezést és a vele járó 30.000,- Ft értékű gyermekruházati utalványt a salgótarjáni Petik család nyerte. Az első két helyezett család részére otthonában a pihenést a Sínia Kft. által felajánlott és átadott karosszékek biztosítják a jövőben.


A kerékpáros ügyességi pályát hibátlanul teljesítő Szűcs család a Nógrád Volán Zrt. által felajánlott gyermekkerékpár boldog nyertese lett. Akik nem értek el helyezést azoknak sem kellett búslakodnia, hiszen minden, a versenyben résztvevő kisgyermek ajándékban részesült, illetve a családokat egy -egy navigációs rendszerrel lepték meg a szponzorok.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei balesetmegelőzési bizottság köszönetét fejezi ki minden támogatónak, akik nélkül ez a rendezvény nem kerülhetett volna megrendezésre.

 

Forrás : police.hu/ HÍR PORT 24

2011-10-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite