2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonKözleményben reagált az MSZP, mondjon le Orbán

Közleményben reagált az MSZP, mondjon le Orbán


távhĹ‘Hétfőtől zajlik a FIDESZ és az MSZP között a távhő adok-kapok. A kormánypárt keddi közleményében azt írta, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció alakította azt a helyzetet, hogy a fővárosban emelni kell az árakat.


Az MSZP szerint furcsa, - olvasható a szerdai közleményben - hogy a Fidesznek van képe a szocialistákra kenni a fővárosi távhődíj szeptemberre várható, 10,5 százalékos emelését. Ha ugyanis Orbán, Kósa és Szijjártó urak nem rontják el a magyar gazdaságpolitikát, ma is 260 forint vagy az alatt lenne a forint árfolyama, és nem lenne szükség a forint/dollár árfolyam gyengüléséből miatti rendkívüli távhődíj-emelésre.
Az MSZP szerint furcsa, hogy a Fidesz épp a szocialistákat vádolja távhődíj-emeléssel, miközben 2009-ben mind a távhő alapdíja, mind pedig a hődíj 10 százalékkal csökkent a fővárosban, valamint az MSZP 18 százalékról 5 százalékra vitte le a távhő áfáját. Az MSZP szerint furcsa, hogy épp a Fidesz hivatkozik a júliusban bevezetett energiaár-moratóriumra, ugyanis alelnöke, Kósa Lajos júliusban 11,51 százalékkal emelte Debrecenben a távhődíjat. Tette mindezt az energiaár-befagyasztás parlamenti elfogadása után két héttel!
Az MSZP furcsállja a Fidesz memóriáját távhőügyben, a kormánypárt ugyanis "megfeledkezik" arról, hogy a fideszes Borkai Zsolt által vezetett Győrött az elmúlt években több mint 35 százalékkal emelkedtek a távhődíjak! Az MSZP távhőügyben is őszinte politikát vár a Fidesztől, a kormánytól pedig elvárja, hogy több mint két hónappal a hivatalba lépése után vegye végre észre, hogy immár ő irányítja az országot, s a döntéseiért vállalnia kell a felelősséget.
Az MSZP azt várja a kormánytól és magától Orbán Viktortól, hogy vagy álljon ki a nyilvánosság elé, és még az önkormányzati választások előtt mondja ki azt a mondatot, hogy nem lesz távhőáremelés. Ellenkező esetben vallja be, hogy az elrontott gazdaságpolitikája miatt jövő hónaptól egy fővárosi 50 négyzetméteres panellakásban élő magyar polgár 20 ezer forinttal fog többet fizetni a fűtésért.
Ha Orbán sem erre, sem arra nem képes, inkább mondjon le. -írja az ellenzéki párt.

HÍR PORT24

2010-08-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite