2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözmű szolgáltató dolgozójának álcázta magát az elfogott tolvaj

Közmű szolgáltató dolgozójának álcázta magát az elfogott tolvaj


A Balassagyarmati Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított lopás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2011. június, július és augusztus hónapokban Balassagyarmat és Őrhalom területén több alkalommal károsított meg magánszemélyeket.

bilincs

A bűncselekmények elkövetése során a tettes vízszolgáltató vagy áramszolgáltató dolgozójának adta ki magát, és mindig 20.000. forintos bankjegyet akart felváltatni a lakásukon tartózkodó személyekkel. A gyanútlan sértettek a személyt beengedték, pénzt vettek elő, majd figyelmüket elterelve az elkövető esetenként 58.000 és 250.000 forint közötti összeget tulajdonított el tőlük, egy esetben pedig megkísérelte mindezt.

A nyomozás során a hatóság látókörébe került egy szlovák állampolgárságú férfi, akit gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrkapitányság nyomozói. Az intézkedések során többek között lefoglalásra került a férfi által az egyik elkövetéskor használt személygépkocsi és egy 20.000 forintos bankjegy is. A gyanúsítottat a hatóság őrizetbe vette és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akiket az ismertetett módon megtévesztettek és nekik kárt okoztak. Jelentkezhetnek személyesen, vagy a 06 35 300-344-es telefonszámon a Balassagyarmati Rendőrkapitányságon, illetve hívhatják a 107-es és 112-es ingyenes segélyhívó számok egyikét.

 

HÍR PORT24

 

2011-08-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite