2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözműveket vásárol Nógrádban az ÉRV

Közműveket vásárol Nógrádban az ÉRV


Eladja a Salgótarján és Környéke Vízművekben lévő üzletrészét a társulásban érintett harminc önkormányzat, az állami tulajdonú Észak-magyarországi Regionális Vízmű Zrt-nek (ÉRV), amely emellett ajánlatot tett az immár 100 százalékban városi tulajdonban lévő Salgótarjáni Csatornaművek Kft.-re is - jelentette be Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere az önkormányzat csütörtöki ülésén.

vizmű

képünk illusztráció

A csatornaművek, a francia tulajdonú Veolia leányvállalatának kivásárlására csütörtökön írt alá adás-vételi szerződést a nógrádi megyeszékhely önkormányzata, amely így egyszemélyes tulajdonosa lett a helyi csatornahálózatnak, valamint a környező településeket kiszolgáló közműrendszernek.

Az állami tulajdonú ÉRV 250 millió forintot ajánlott fel a csatornahálózatért, és ugyanekkora összegen tett ajánlatot a többségi salgótarjáni tulajdonban lévő, harminc önkormányzat vagyonát képező vízmű-társulásra is. Székyné Sztrémi Melinda az MTI-nek kifejtette: szakértői értékbecslést követően döntenek a végleges eladási árról, ami legalább 250 millió forint társaságonként, és amit a cég feltehetően nem egy összegben fog kifizetni.

Az üzemeltetést június elsejével adják át az ÉRV-nek, a vízművekben társtulajdonos önkormányzatok is elfogadták azt a megállapodást, miszerint az adás-vételi szerződés megkötéséig a cég bérleti díjat fizet mind a közműrendszer, mind pedig a nagy értékű járművek után. A bérleti szerződést 3 évre szólóan kötötték, az ÉRV-vel kötött üzlet révén a salgótarjáni önkormányzat hozzájut a csatornaműbe korábban bevitt 327 millió forintos tőketartalékához is - tette hozzá a polgármester. Ritter Géza, az ÉRV vezérigazgatója képviselői kérdésre válaszolva elmondta: a salgótarjáni közműszolgáltatók átvételét követően a helyi vízmű-társulat mind a 152 dolgozóját és a helyi csatornamű-hálózat 28 alkalmazottját is változatlan munkaszerződéssel veszik át. Akinek az átlagfizetése elmarad az ÉRV dolgozóinak az átlagától, annak a fizetését vállalati átlagszintre emelik, akiknek viszont magasabb a fizetése egy éven át nem csökkentik - tette hozzá a vezérigazgató.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite