2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözösen indít jelölteket a baloldal Salgótarjánban

Közösen indít jelölteket a baloldal Salgótarjánban


Közösen indít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket a baloldal az októberi önkormányzati választáson Salgótarjánban - jelentették be hétfőn a városban.

Dóra Ottó

Dóra Ottó (MSZP) az együttműködő öt párt és egy civil szervezet képviselőinek részvételével tartott sajtótájékoztatón elmondta: az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Munkáspárt 2006, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület fogott össze, hogy "közös szándékkal, közös jelölteket indítva, együtt váltsák le a jelenleg regnáló városvezetést".


Polgármesterjelöltként Dóra Ottót indítják, aki 2002 és 2006 között a Nógrád megyei önkormányzat elnöke volt, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat frakcióvezetőjeként dolgozik. Az ellenzéki politikus kijelentette: Salgótarján az utóbbi években növekvő sebességgel csúszik lefelé a lejtőn, a nyolc éve még 45 ezer lakosú városban ma a statisztikai adatok szerint 37 ezren, valójában alig több mint 30 ezren élnek, a fiatalok régebben megkezdték az elvándorlást, és már az idősebbek is követik őket.


A térség nyolc éve 12-13. volt a jövedelmi rangsorban, ma viszont Nógrád minden mutatóban utolsó a megyék, Salgótarján pedig a megyei jogú városok körében - tette hozzá. Dóra Ottó a baloldal fő céljának a munkahelyteremtést, a biztonságérzet javítását, a fiatalok megtartását, illetve olyan körülmények kialakítását nevezte, hogy visszajöjjenek az elvándorolt fiatalok.


Szólt arról is, hogy ha megkapják a választók bizalmát, első intézkedésekként kezdeményezi a parkolási rendelet eltörlését és a városi tömegközlekedés magasabb szintre emelését. "A befektetőkre nem elég várni - mondta -, hiszen nem biztos, hogy idetalálnak. Ha kell, elmegyünk akár a világ végére is, hogy olyan tőkeerős vállalkozásokat hozzunk Salgótarjánba, amelyek minél nagyobb számban tudnak munkát adni az itt élőknek."


A baloldali összefogás résztvevői mind a tíz körzetben közös képviselőjelöltet indítanak.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-07-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite