2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözös jótékonykodás egy rászoruló baglyasi családért

Közös jótékonykodás egy rászoruló baglyasi családért

A MATT Kerámia Kft. tavaly jótékonysági akciót kezdeményezett a Magyar Vöröskereszttel karöltve. A szerződés értelmében - az érintett önkormányzatokkal egyeztetve - az ország minden megyéjében évente egy alkalommal adományoznak egy korszerű, főzésre is alkalmas cserépkályhát rászorulóknak.

cserepkalyha

A Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete - bagyasaljai alapszervezetének javaslatára, Salgótarján Megyei Jogú Város vezetésének és Homoga Lászlónak, a városrész önkormányzati képviselőjének egyetértő támogatásával - idén a Baglyasalján élő Kisné Páles Szilviának adományozta a MATT Kerámia Kft. által felajánlott cserépkályhát. A fiatalasszony 2015. tavaszán tragikus hirtelenséggel veszítette el férjét, s azóta egyedül neveli két kiskorú gyermekét.

A szeptember 7-i, meghitt hangulatú eseményen Juhászné Kincses Helén, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei szervezetének vezetője elmondta: a magánéletében és munkahelyén - a Szent Lázár Megyei Kórházban is - példamutató Kisné Páles Szilvia megsegítésére júniusban a Vöröskereszt helyi csoportja a Baglyasi Nyárköszöntőn már szervezett gyűjtést, melyen Dudás Nándor önkormányzati képviselő, vállalkozó, Bodnár Béla vállalkozó és Cserháti József és felesége pénzösszeget ajánlottak fel a család megsegítésére. Ugyanakkor megköszönte a városi önkormányzat további támogatását is, amely a cserépkályha üzemeltetéséhez tűzifát adományoz Kisné Páles Szilviának.

A sok helyi civil részvételével megrendezett jótékonysági eseményen Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere, Apagyi Zsolt, a MATT Kerámia Kft. ügyvezető igazgatója és Juhászné Kincses Helén adta át az adományt a családnak.

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-09-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite