2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban
TechnikaKözösségi oldal kisokos

Közösségi oldal kisokos

 

Szinte már nincs is olyan ember, aki ne lenne regisztrálva valamilyen közösségi média oldalon, de ha valaki változatosságra vágyik, vagy kíváncsi a platformok jellemzőire, nekik nyújtunk segítséget ebben a cikkben.

kozossegi_oldal_kisokos_kep

Fotó: Pixabay

Milyen közösségi média oldalt válasszunk és hogyan használjuk őket?

Facebook

A Facebook hazánk legnépszerűbb közösségi média oldala, talán már mindenki ismeri és sokan használják is fotómegosztásra vagy ismerősökkel való kapcsolattartásra. Ezenfelül azonban tagjai lehetünk számos csoportnak, akár a szakmánkkal vagy hobbinkkal kapcsolatban, amely segítségével hasznos információkra tehetünk szert, tapasztalatot cserélhetünk vagy ismerősöket szerezhetünk. Aki eddig nem tette, csatlakozzon számára releváns csoportokhoz! Továbbá események között is keresgélhetünk, akár online is részt vehetünk rajtuk.

okosora_banner1_fekete

HIRDETÉS

Instagram

Az Instagram főként fotómegosztásra szolgál, de mikroblogként is üzemelhet. A hashtag-ek alapján könnyen keresgélhetünk az érdeklődési körünknek megfelelő képek, profilok között. Kifejezetten népszerűek a 24 óráig látható story-k, melyek között is böngészhetünk vagy megoszthatjuk sajátunkat.

YouTube

A YouTube-on már bizonyára mindannyian néztünk videókat, de akár lehetünk tartalomgyártók is. Manapság az utazástól kezdve a szépségápoláson át a videojátékokig szinte minden témában népes követőtábor van jelen, úgyhogy ha érzünk magunkban késztetést YouTube videók készítésére, akkor próbáljuk ki!

LinkedIn

Bár a LinkedIn kevésbé elterjedt, ha főként szellemi tevékenységet végzünk és álláskeresés előtt állunk, akkor érdemes aktívan jelen lenni, hiszen a HR munkatársak vagy a fejvadászok gyakran keresik ezen a felületen cégek leendő alkalmazottait.

Pinterest

Ha a kreativitás fontos szerepet tölt be az életünkben, akkor a Pinterestre mindenképp regisztráljunk. Számos tippet és inspirációt kaphatunk főként dekoráció, szépségápolás vagy sütés-főzés témában. Természetesen mi is tudunk tartalmakat megosztani, de mások pinjeinek nézegetése és saját táblára rendezése is jó időtöltés.

TikTok

A TikTok főként a fiatalok csatornája, ahol maximum egyperces videókat osztanak meg egymással, legyen ez valamilyen vicces tartalom vagy koreográfia egy rövid zenerészletre. Aki kedvet érez hozzá, regisztráljon!

Még számtalan közösségi oldalt találhatunk érdeklődési körünk függvényében, mi csak a legnépszerűbbeket mutattuk be.

Adatvédelem

Nem szabad elmennünk amellett, hogy bármennyire is hasznosak vagy szórakoztatóak ezek a közösségi oldalak, akarva-akaratlanul rengeteg adatot adunk ki magunkról használatuk során, melyekre érdemes figyelni. Gondoljuk át, mi az, amit feltétlenül meg szeretnénk osztani az életünkről és nézzük át a különféle adatvédelmi beállításokat. A legtöbb esetben kiválaszthatjuk, hogy kik láthatják a bejegyzéseinket, vagy mely adataink legyenek titkosak. Érdemes időt szánnunk rá, hiszen sajnos már számtalan visszaélésről hallhattunk. Némileg igaz a mondás: Ami az internetre egyszer felkerült, az ott is marad. Használjuk eszerint a közösségi oldalakat!

Továbbá válasszunk megfelelő erősségű és minden platformon különböző jelszavakat fiókunk védelméhez.

Forrás: Rackhost.hu


 

2021-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite