2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözpénzből fizetik a polgármester életbiztosítását Salgótarjánban

Közpénzből fizetik a polgármester életbiztosítását Salgótarjánban


Képviselői és polgármesteri jövedelme mellé havi 130 ezer forint értékű életbiztosítást szavazott meg Salgótarján fideszes polgármesterének a közgyűlés. A város pedagógusainak jövedelmét idén csökkentették, és több iskolát is bezárnak majd Salgótarjánban.

Városháza st

Salgótarján Városháza


Nyolc-tíz százalék közötti összegekkel csökkentette Salgótarján fideszes többségű közgyűlése 2011-re a város oktatási intézményeinek bérkeretét - ez azt jelenti, hogy az érintett pedagógusok számos, az alapfizetésüket kiegészítő lehetőségtől esnek el, a középiskolákban nem lesz például érettségi felkészítő, így erre természetesen túlórapénzt sem lehet majd fizetni.


Salgótarján nehéz pénzügyi helyzetben van, emiatt több oktatási intézményt is bezárnak várhatóan. A salgótarjáni szülők petícióban tiltakoztak a döntés ellen, mondván, nem erre adtak felhatalmazást a szavazatukkal tavaly októberben, akkor senki nem beszélt intézménybezárásokról. A város történetének eddigi legnagyobb hiányával fogadták el a költségvetést, Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy „a kultúra, a sport, a közművelődés támogatásában radikális a visszalépés az idén".

 

Székiné

Székyné dr Sztrémi Melinda Salgótarján polgármestere


Székyné dr Sztrémi Melinda 618 ezer forintos polgármesteri fizetése mellé képviselőként 394230 forintos képviselői alapfizetést, valamint 413942 forint választókerületi pótlékot, és 115950 forintos költségtérítést kap, összjövedelme így 1 millió 542284 forint. Úgy tudjuk, emellé korlátlan használatra kapott egy Skoda Superbet szolgálati autónak, amit attól a vállalkozótól vásárolt a város, aki a polgármester asszony kampányában a rendelkezésére bocsátott egy autót.

 

határozat_st


A polgármester asszony egyébként nem Salgótarjánban lakik, hanem Somoskőújfaluban, vagyonnyilatkozata szerint egy 191 négyzetméteres családi házban, ami egy 1691 négyzetméteres telken áll. Hét millió forintos hitelt törleszt.

 

Dóra Ottó

Dóra Ottó, MSZP


A helyi MSZP felháborítónak tartja a biztosítás ügyét. Mint azt Dóra Ottó elmondta, általában az a szokás, hogy a mindenkori ellenzék megszavazza a polgármester fizetését, így ők sem emeltek semmi kifogást Székyné dr Sztrémi Melinda 618.162 forintban meghatározoott jövedelme ellen. "Egy polgármester ne keressen rosszul, még akkor sem, ha Székyné dr Sztrémi Melinda országgyűlési képviselő is, és a két jövedelme együttesen meghaladja a másfél millió forintot. Az erre pluszba kerülő életbiztosítást ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják.

 

Forrás: Hírszerző/Nógrád24.hu

2011-02-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite