2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonKözpénzek eltüntetésével vádolja a Fidesz a polgármestert

Közpénzek eltüntetésével vádolja a hevesi Fidesz a polgármestert - Csáki Zsigmond cáfol


Közpénzek felelőtlen kezelésével, az óvodások és iskolások ebédpénzének eltűntetésével vádolja a hevesi Fidesz a város független polgármesterét, ezért feljelentést tesz az ügyben - erről a pártszervezet elnöke hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Fidesz logo

"Nem tudjuk, mire ment el a pénz, kinek a zsebébe vándorolt törvénytelenül a szülők befizetése és az állami támogatás! Itt bűncselekmény gyanúja is felmerülhet, ezért feljelentést teszünk az ügyben!" - fogalmazott Sveiczer Sándor.

Csáki Zsigmond a település polgármestere visszautasítja és politikai támadásnak tartja a vádakat.

A városi Fidesz elnökének közleménye szerint Csáki Zsigmond polgármester felelőtlen gazdálkodása azzal fenyeget, hogy leállnak az alapszolgáltatások a jövő héttől Hevesen, ahol adósságrendezési eljárás indult az önkormányzat ellen.

Szerinte a város még a szülőket is megkárosította, mert több mint 200 millió forinttal tartozik a közétkeztető cégeknek, miközben az iskolákban, az óvodákban és a bölcsődékben beszedték az ebédpénzt. Ez azonban mégsem jutott el azokhoz, akik az ételt szállítják, csakúgy mint az állami normatíva, pedig azt is minden hónapban elutalja az államkincstár Hevesnek.

Úgy vélekedett, hogy a polgármester évek óta tisztában van azzal, hogy az általa folytatott gazdálkodás fenntarthatatlan és most sem tesz semmit a helyzet rendezésére - közölte Sveiczer Sándor.

Csáki Zsigmond reagálásában képtelenségnek nevezte a vádakat, amelyből - mint mondta - Sveiczer Sándor nyilvánvalóan politikai tőkét kíván kovácsolni.

Mint mondta: a fideszes politikus immár hat éve tagja a városfejlesztési és a közbeszerzési bizottságnak, ezért nagyon jól tudja, hogy a város által kibocsátott kötvények nyomán befolyt összeget az oktatási intézményekre, az épületek felújítására költötték.

A képviselőnek nem ez az első feljelentése ám az eddig megfogalmazott vádjait még a nyomozati szakban visszadobták - mondta Csáki Zsigmond.

Sveiczer Sándor azt követően juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy a település képviselőtestülete hétfőn elfogadta a város válságköltségvetését. Ugyanis július elején csődöt jelentett a település, és adósságrendezési eljárás indult az önkormányzattal szemben.

Csáki Zsigmond egyébként korábban a Fideszben politizált, sőt a párt Heves megyei elnöki tisztét is ellátta, ám a helyi rendelőintézet funkcionális privatizációja miatt kizárták a pártból.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite