2020. május 26., kedd - Fülöp
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözponti sterilizálót adtak át a salgótarjáni kórházban

Központi sterilizálót adtak át a salgótarjáni kórházban


Új, 200 millió forint értékű központi sterilizálót adtak át a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban kedd délután.

sterilizalo

MTI Fotó: Komka Péter


Az avatáson - amelyen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke is - Bercsényi Lajos, az intézmény főigazgatója kifejtette: az elmúlt tizenöt évben 5,3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg a salgótarjáni kórházban, köszönhetően a 19 eredményes pályázatnak. A most elkészült, 200 millió forintból megvalósított központi sterilizálóban háromféle kezelés lehetséges: hő- vagy kémiai hatással, valamint plazmasterilizálással is lehet csírátlanítani a kórházi felszereléseket.


Bercsényi Lajos hozzátette: évente 23 ezer fekvő- és több százezer járóbeteg fordul meg az intézményben, ellátásukról 950 dolgozó gondoskodik. "Ez a kórház az év minden napján, csendesen teszi a dolgát, zökkenőmentes a működés azóta is, hogy állami tulajdonba került" - fogalmazott.

sterilizalo1

MTI Fotó: Komka Péter


Szólt egy határon átnyúló pályázatukról is, amelyet a szlovákiai Losonc kórházával közösen nyertek el: a százmillió forint értékű támogatás egyrészt az energiahatékonyságot szolgálja, másrészt olyan traumatológiai diagnosztikai műszerek beszerzését, amelyeket szükség esetén mindkét intézmény használhat.


Becsó Zsolt, a körzet országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) kifejtette: eredményesen működik a Szent Lázár Megyei Kórház, ami öröm, de akadnak olyan szakpolitikai kérdések is, amelyek még megoldásra várnak. A felzárkóztatáshoz további kormányzati támogatásokra is szükség van - tette hozzá.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite