2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKözzétették a méhrajbefogó szakemberek listáját

Közzétették a méhrajbefogó szakemberek listáját


Közveszélyt is okozhat a méhek május elején kezdődött rajzása egy-egy család elszabadulása esetén, ezért több megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján közzétette a méhrajok befogásával foglalkozó szakemberek listáját - tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pénteken az MTI-t.

mehraj


Noskó Zsolt közlése szerint a rajok megközelítése veszélyes lehet, ezért a lakosságot arra kérik: az elsősorban a fák ágaira telepedő, fürtökben lógó, elszabadult méheket kerüljék el. A május-júniusban zajló rajzás mellett rövidesen megkezdődik az akácvirágzás is, ami a méhészetek vándorlásával jár. Emiatt gyakoribb lehet a méhrajok elszabadulása. Elmondta: több megyei katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján pénteken közzétette azon szakképzett méhészek elérhetőségeit, akik vállalkoznak a fullánkos rovarok befogására. A szóvivő hozzátette: ha valaki elszabadult méhrajra bukkan, ne közelítse meg és ne próbálja hadonászással elriasztani őket, mert ez a dolgozó méheket támadásra ingerelheti.


Szombaton a Fejér megyei Nagylókon kiránduló gyerekeket és felnőtteket támadtak meg a méhek. A kirándulók egy tanösvényt akartak szervezett túra keretében végigjárni, amikor eddig ismeretlen okból a repceföld mellé telepített kaptárakból méhek támadtak rájuk. A mentősök a helyszínen 28 embert láttak el, tizenkilenc esetben viszont a kórházba szállítást tartották indokoltnak. A kórházba küldött betegek közül hat állapota súlyos volt.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite