2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeKríziskezelő központra pályázik Nógrád megye

Kríziskezelő központra pályázik Nógrád megye

Nyolcmillió forintos keretösszegű, nyílt pályázatot hirdetett hozzátartozók közötti erőszak áldozatait segítő két új kríziskezelő központ kialakítására és 2011. évi működtetésének támogatására a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából.

krizis

Pályázatonként legfeljebb 4 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelyből 2 millió kizárólag felhalmozási kiadásként használható fel - derül ki a kormányzati portálon közzétett felhívásból.

A támogatás a 2011. augusztus 1. és 2011. december 31. közé eső időszakra vonatkozik, pályázatot Baranya, Nógrád, Heves, Veszprém, Tolna, Vas, Zala, illetve Hajdú-Bihar megyei, családok átmeneti otthonait működtető szervezetek nyújthatnak be szeptember 23-ig.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium két új, hozzátartozók közötti erőszak áldozatait segítő kríziskezelő központ kialakítására és működésére nyújt támogatást - áll a felhívásban, amely szerint a pályázat eredményeképpen a programidőszak alatt az ország 2 megyéjében 2 új krízisközpont kezdi meg működését, amelyek az országos kríziskezelő hálózat tagjaiként összehangolt szakmai, kommunikációs munkát végeznek a többi krízisközponttal és az országos kríziskezelő és információs telefonszolgálattal, valamint a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal.

A két új központ azon érintettek, áldozatok számára nyújt speciális szolgáltatásokat, akik a hozzátartozók közötti erőszak következtében olyan krízishelyzetbe kerültek, amelyet sem a helyi szociális és gyermekvédelmi rendszer, sem pedig a bántalmazottak természetes támogató rendszere nem tud megfelelően megoldani.

Ezen belül szolgáltatást nyújt a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvény szerint bántalmazottnak minősülő embereknek és azon velük egy háztartásban élőknek, akiknek tartására jogszabály, szerződés vagy bírósági határozat alapján kötelesek.


HÍP PORT 24

 

2011-08-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite