2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonKülönadó - 3,5 millióra emelnék az összeghatárt

Különadó - 3,5 millióra emelnék az összeghatárt


számológépAz állami és önkormányzati vezetők, az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében azonban megmaradna a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt - tudta meg az MTI.


A Fidesz frakcióvezetője azt javasolja, emeljék fel a 98 százalékos különadó összeghatárát 3,5 millió forintra, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele. Az állami és önkormányzati vezetők, illetve az állami és önkormányzati cégek vezetői esetében azonban megmaradna a különadó 2 millió forintos összeghatára a szabadságmegváltással együtt.

A javaslat a 2005-től számított adóévre vonatkozna - jelentette be Lázár János az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács hétfői ülésén, a fővárosban.

A frakcióvezető azt is kezdeményezi, hogy azokra, akik nyugdíjba vonulnak, ne terjedjen ki a 98 százalékos különadóról szóló jogszabály hatálya.

Lázár János közölte, ha javaslata elnyeri az érdekképviseletek támogatását, akkor indítványozza, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága módosító javaslatként még hétfőn terjessze azt a parlament elé.
zünetet kértek a érdekképviseletek
Tárgyalási szünetet kértek az érdekképviseletek az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács hétfői ülésén, hogy megvitassák Lázár János Fidesz-frakcióvezetőnek a 98 százalékos különadóval kapcsolatos, frissen bejelentett javaslatait.

A tanács ülését követően Lázár János Schmitt Pál államfővel találkozik, akit tájékoztat a különadó és az alkotmánymódosítás ügyében. Ezután összeül a Fidesz-KDNP-frakciószövetség.

Délután a kormánypárti képviselőcsoport vezetője részt vesz a parlament alkotmányügyi bizottságának tanácskozásán, ahol egyebek mellett téma lesz az Alkotmánybíróság hatáskörét érintő, Lázár János által jegyzett alkotmánymódosítási javaslat "finomítása".

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács munkavállalói oldala szerint a szabadságmegváltás mellett a felmentési időre járó juttatásoknak is ki kell kerülniük a 98 százalékos különadó hatálya alól.


Fehér József a tanács hétfői ülésén a munkavállalói oldal álláspontját ismertetve közölte: az öt évre visszamenőleges hatályt elutasítják. Változatlanul maradtak kérdések, fenntartások - jelentette ki Lázár János Fidesz-frakcióvezető bejelentése után.

Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának vezetője azt mondta, a bejelentett változások nem oldják meg az alkotmányossági problémát, az összeghatár pedig megbélyegző.

Gaskó István, a Liga elnöke azt indítványozta, hogy a különadó kérdését tárgyalják meg az Országos Érdekegyeztető Tanácsban is.

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács önkormányzati oldala támogatja a különadóról szóló törvényjavaslatot a módosítani javasolt formában.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite